Gemini neemt bitcoin custodian startup Shard X over

Gemini neemt bitcoin custodian startup Shard X over

Bitcoin beurs en custodian Gemini heeft custody start-up Shard X gekocht voor een onbekend bedrag.

Gemini koopt door

Shard X is een startup uit Londen die zogenaamde multi-party computation (MPC) technologie heeft ontwikkeld. Deze technologie versnelt de transactietijden op een handelsplatform zoals die van Gemini.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Operationeel directeur Noah Perlman van Gemini zegt tegen The Block:

'Het integreren van deze technologie maakt het mogelijk om snellere en goedkopere opnames voor onze klanten te garanderen'.

MPC is een cryptografische technologie en de belofte daarvan is snellere en goedkopere transacties. In MPC worden private keys, de versleuteling van bitcoin, nooit volledig gedeeld.

Door middel van de technologie zijn de sleutels in kleinere eenheden op te delen en stuurt deze eenheden naar verschillende vertrouwde partijen om een transactie uit te voeren.

Deze MPC technologie wordt gebruikt op zogenaamde Entrust nShield hardware security modules (HSMs). Naar eigen zeggen verbetert het de gebruiksvriendelijkheid van de hot wallet en de veiligheid van de cold storage wallet.

Overnametijd

Shard X is in Londen opgericht in 2018 door het trio Yaniv Neu-Ner, Nikita Lesnikov en Navaho De Wet. Door de overname komt het drietal te werken onder Gemini UK, het kantoor van de exchange in de Britse hoofdstad.

Perlman wilde niet openbaren wat ze betaald hebben voor de startup. Het is de derde overname voor de beurs uit New York na het kopen van NFT marktplaats Nifty Gateway in 2019 en creditcardfirma Blockrize eerder dit jaar.

De markt zit duidelijk in een consolidatiefase. Eerder nam Galaxy Digital, het investeringshuis van Mike Novogratz, custodian BitGo over voor een som van 1,2 miljard dollar. De eerste miljardendeal in deze industrie. In maart nam PayPal ook crypto custodian Curv over.

Gemini is nog steeds op zoek naar koopjes in de markt, zo vertelt Perlman tegen The Block.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Gemini overname

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties