‘Genesis en FTX akkoord over deal van $175 miljoen’

FTX’s Alameda Research heeft het recht om een claim van $175 miljoen in te dienen bij Genesis, volgens een juridische overeenkomst die woensdag bij de rechtbank is ingediend. Hoewel dit een aanzienlijke daling is van de oorspronkelijk door FTX geëiste $4 miljard, vertegenwoordigt de deal een grote stap voorwaarts.

De deal ziet ook af van de parallelle claims die Genesis had tegen FTX. Advocaten hopen dat dit de bedrijven zal helpen hun zaken af te wikkelen en fondsen terug te geven aan klanten. Dit komt nadat de geldverstrekker Genesis Global Capital in januari faillissement heeft aangevraagd. Let op, het gaat om een speciale vorm waarbij wordt gekeken of er een doorstart of andere manier van opnieuw opstarten gevonden kan worden. Genesis is eigendom van de Digital Currency Group.

“De schikking zal onder andere het pad naar de bevestiging van het herstructureringsplan van Genesis onder chapter 11 aanzienlijk versoepelen, zonder de kosten van langdurige rechtszaken”, aldus een rechtbankdocument dat door de advocaten van Genesis is ingediend.

FTX’s CEO, John J. Ray III, bevestigde dat de deal in het beste belang van FTX was, gezien de juridische onzekerheden over de claims. De ‘cryptowinter’ heeft geleid tot het instorten van meerdere crypto bedrijven die vaak complexe financiële relaties met elkaar hadden. Advocaten proberen nu deze relaties te ontwarren in parallelle faillissementsprocedures.

Oorspronkelijk bedroegen de claims van FTX tegen Genesis $3,88 miljard. Hierin waren opgenomen de terugbetalingen van leningen gedaan door hedge fund arm Alameda Research en activa die door Genesis werden opgenomen van de FTX-beurs in de aanloop naar het faillissement in november.

Genesis Global Capital is op zijn beurt de grootste niet-gedekte schuldeiser van FTX, met rechtbankdocumenten die een schuld van $226 miljoen vermelden.

In juli maakten advocaten bekend dat zij in principe een overeenkomst hadden bereikt, maar gaven geen volledige details vrij. De deal is nu ter goedkeuring voorgelegd aan de rechters die elk bedrijf behandelen, met hoorzittingen gepland voor 6 en 13 september.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...