Georgia doet mee met Amerikaanse strijd om bitcoin miners

De Amerikaanse staat Georgia maakt zich op voor meer bitcoin miners. Een nieuw wetsvoorstel moet er voor zorgen dat bitcoin miners naar de staat komen. Een van de lokkertjes is belastingkorting.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door politici in Georgia. Maar het doel is helder: de verkoop of het gebruik van elektriciteit die wordt gebruikt door miners van digitale activa moet belastingvrij worden. Het wetsvoorstel werd ingediend door een viertal Republikeinse wetgevers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het voorstel is hier te vinden.

Strijd om bitcoin miners

Binnen de Verenigde Staten heeft elke staat de ruimte voor eigen regels en lokale richtlijnen. Dit zorgt er voor dat verschillende staten momenteel concurreren met elkaar op het gebied van bitcoin mining.

Bitcoin is inmiddels uitgegroeid tot een agendapunt van veel politici in de VS. De standpunten zijn (uiteraard) lang niet allemaal positief. De een ziet een mooie kans om nieuw talent en kapitaal aan te trekken, de ander ziet bitcoin als groot gevaar voor Amerika zelf en bijvoorbeeld het klimaat.

Texas is veruit de grootste speler op het gebied van bitcoin mining in de VS. De staat heeft ook de meeste energiebronnen en dat is te merken. Steeds meer grote partijen tuigen grote datacentra op om bitcoin te minen.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn Brent Whitehead en Matt Lohstroh, twee 23-jarige Texanen. Zij zijn in 2019 gestart met minen met afvalgas. Afgelopen jaar haalde ze met dat idee een omzet van 4 miljoen dollar binnen en voor 2022 verwachten de heren een omzet van 20 miljoen dollar.

Je hebt ook voorbeelden op grotere schaal: Computer- en softwarebedrijf Lancium haalde $150 miljoen op om in Texas bitcoin te gaan minen met gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...