Gerucht: oude bitcoin code van Satoshi gevonden

Eens in de zoveel tijd duikt er een nieuw gerucht rondom Satoshi Nakamoto op. De anonieme bedenker van bitcoin heeft online een aantal sporen achtergelaten. Jim Blasko heeft naar eigen zeggen oude code en aantekeningen van Satoshi gevonden.

Blasko deelt zijn bevindingen op Facebook. Hij heeft code gevonden dat werd geüpload in augustus 2009. Het gaat om code op het ontwikkelplatform genaamd SourceForge. Bitcoin werd daar al geregistreerd in november van 2008.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gerucht: oude bitcoin code van Satoshi gevonden

Blasko ging aan de slag met ‘wat browser hacking’ om de code te vinden. De speurneus claimt dat het gaat om Bitcoin v0.1. Op SourceForge was de code niet meer te vinden via de zoekfunctie. Maar na wat graafwerk kwam Blasko dus alsnog terecht bij dit kijkje in het verleden.

Als kleine bonus zitten er ook aantekeningen bij. Satoshi vroeg zich hardop af wat te doen bij fouten in de toekomst. Ook praat hij over de manier waarop bitcoin is opgebouwd.

Gerucht: oude bitcoin code van Satoshi gevonden

Het gaat hier dus om een gerucht over werk van Satoshi voordat hij bitcoin met de wereld deelde. Het maakt voor de toekomst van BTC weinig uit. Maar er zijn nog altijd veel mensen opzoek naar nieuwe feitjes over en van de bedenker van bitcoin.

Het is niet 100% zeker, maar Satoshi zou in de begindagen zo’n 1 miljoen BTC hebben gemijnd. Op 8 januari 2009 deelde Satoshi ‘zijn’ bitcoin met cyberpunk mailinglijst. Volgens Blasko zat daar een link bij naar Bitcoin.v01.rar bij SoundForge. Satoshi zou sinds 3 januari al begonnen zijn met minen, nog voor de mail dus.

De code vind je hier en hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...