Gerucht: Sam Bankman-Fried zit vast op Bahama’s

Sam Bankman-Fried zit vast op de Bahama’s en wil vluchten naar Dubai, meldt Cointelegraph. Volgens een anonieme bron staan de voormalige CEO van FTX Sam Bankman-Fried en twee voormalige medewerkers ‘onder toezicht’ van autoriteiten op de Bahama’s.

Het zou naast Bankman-Fried gaat om medeoprichter Gary Wang en technisch directeur Nishad Singh. Ook de voormalige CEO van zusterbedrijf Alameda Research, Caroline Ellison, wil naar Dubai omdat het geen uitleveringsovereenkomst heeft met de Verenigde Staten. Zij zou zich nu in Hong Kong ophouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SBF en de anderen hebben moeite om het eiland te ontvluchten omdat ze in de gaten worden gehouden. Dat SBF geen kant op kan, is ook een theorie die rondgaat op sociale media. Onder meer Mario Nawfal, gastheer van The Crypto Roundtable Show, deelde tijdens een Twitter Space dat ‘volgens betrouwbare bronnen Bankman-Fried in een afgesloten ruimte’ is gezien. Hij zou in de Albany Tower zitten, een luxe resort in New Providence op de Bahama’s.

Volgens andere geruchten wordt de 31-jarige gevallen miljardair vergezeld door zijn vader Joseph Bankman. Er gingen eerder geruchten dat hij met een privéjet naar Argentinië was gevlucht, maar dat is ontkend door SBF aan persbureau Reuters.

Zowel Amerika als de Bahama’s, waar FTX.com is gereguleerd, doen onderzoek naar de ondergang van het cryptoplatform. In Amerika gaat het om het ministerie van Justitie en de Securities and Exchange Commission (SEC). Ook een toezichthouder in de staat Californië gaat onderzoek naar de misleidende praktijken van de exchange.

Circa 130 entiteiten die onder de FTX Group zijn een Chapter 11 faillissementsprocedure gestart. FTX heeft onder meer miljarden dollars aan klantentegoeden naar Alameda Research gestuurd om daarmee op de cryptomarkt te speculeren. Slechts een klein gezelschap binnen FTX wisten van deze praktijken af. Sam Trabucco heeft in juni dit jaar afscheid genomen van Alameda Research.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...