Gerucht: Zuid-Koreaanse politicus verplaatste vlak voor strenge regels $4,5 miljoen aan cryptovaluta

1024 totale weergaven

Er zou in Zuid-Korea een belangenconflict zijn rondom oppositiewetgever Kim Nam-Kuk met betrekking tot zijn cryptovaluta.

Politiek gerucht

Het gerucht groeit dat Kim voor ruim $4 miljoen aan cryptovaluta verkocht vlak voordat wetgevers de Travel Rule van de Financial Action Task Force (FATF) zouden handhaven. Het roept op tot veel vragen en verontwaardiging in het land.

Een rapport van The Korea Times onthult het gerucht. Ze zouden een gezamenlijke onderzoek hebben gedaan met de Koreaanse autoriteiten en de Financial Intelligence Unit (FIU) van het land.

Het onderzoek is gebaseerd op de bewering dat Kim tussen februari en maart vorig jaar maar liefst 800.000 WEMIX-tokens heeft verplaatst. Tussen januari en februari 2022 had Kim van de Democratische Partij naar verluidt 6 miljard Won in zijn digitale wallet staan. Dat komt neer op deze grofweg $4,5 miljoen.

Het gerucht is dat de wetgever dit deed vlak voordat op 25 maart 2022 de Travel Rule werd geïmplementeerd. Daardoor zouden cryptobedrijven persoonlijke informatie moeten vrijgeven van investeerders die betrokken zijn bij transacties van meer dan 1 miljoen Won aan digitale activa. Het cryptobezit van Kim zou dan aan het licht zijn gekomen.

De FIU van de Financial Services Commission heeft de melding over de opnames van Kim ontvangen. De Zuid-Koreaanse toezichthouder classificeerde de transactie als verdacht en zo kwam het aan allemaal aan het licht.

Meer argumenten

Kim Nam-Kuk ontkent de aantijgingen en meldt dat hij het geld alleen maar naar een andere cryptobeurs verplaatste. Ook beweert hij dat hij niet wettelijk verplicht was dergelijke transacties te melden.

Hoe dan ook: een wetgever met een groot bedrag aan gaming-tokens verplaatste zijn bezit vlak voordat nieuwe regels van kracht gingen.

Wat de waarheid precies is, moet nog boven tafel komen. De burgemeester van Daegu, Hong Joon-Pyo, vindt dat Kim zijn politieke functie moet neerleggen. Hij herinnert zich dat Kim zich voordeed als een arm persoon en ook dat Kim de cryptobelastingen ernstig vertraagde tijdens het politieke proces.

Lees meer over:
Zuid-Korea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...