Strenge regels voor bitcoin beurzen in Zuid-Korea van kracht

De lijntjes van Zuid-Koreaanse cryptogebruikers en -bedrijven zijn weer aangehaald. Alle beurzen moeten vanaf vandaag compliant zijn met de Travel Rule.

Regels in Zuid-Korea

De overheid had hiervoor een deadline gesteld. Vanaf vandaag (25 maart, red.) moeten alle cryptobedrijven voldoen aan de Travel Rule.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kort gezegd komen er heel wat beperkingen voor de klanten van beurzen van Zuid-Korea. Vanaf vandaag zullen beurzen alle cryptotransacties met een waarde van meer dan $821 moeten markeren.

Betalingen die meer waard zijn dan $821, worden beperkt tot geverifieerde wallets. Er zijn hiervoor twee tool opgezet waarbinnen goedgekeurde adressen staan. Alle beurzen die compliant zijn met het anti-witwassysteem staat hierin.

Dat betekent dus ook dat je niet zomaar bitcoin kunt sturen naar een self-custodial wallet die niet gelinkt is aan een identiteit.

Upbit voorloper

Upbit was vorige maand de eerste partij die alles op orde had. Het komt er op neer dat het bedrijf alleen opnames naar andere beurzen toelaat die onder dezelfde regels vallen.

Er zijn nu in totaal vier grote Zuid-Koreaanse beurzen aangesloten bij de controlesoftware. Naast Upbit zijn dit Bithumb, Coinone en Korbit. Met z’n vieren volgen ze twee Travel Rule-‘systemen’. Als die richtlijnen niet worden gevolgd, zijn transfers niet toegestaan.

Het schijnt te gaan om het CODE-systeem en VerifyVASP-systeem. Er zitten hier een heleboel bedrijven bij aangesloten, ook buitenlandse beurzen zoals Kraken, Binance en Gemini.

De term VASP staat voor Virtual Asset Service Providers. In het Nederlands is dit simpel gezegd een cryptobedrijf dat diensten levert voor de uitwisseling van bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Travel Rule

De Travel Rule is een reeks richtlijnen die zijn uitgegeven door de internationale financiële waakhond, de Financial Action Task Force (FATF). Ze willen alle geldstromen kunnen controleren om misbruik te voorkomen.

Ook in Europa willen enkele parlementariërs strengere regels. De huidige versie van de “Travel Rule” verplicht banken en betalingsbedrijven om informatie op te slaan over betalingen van meer dan 1000 euro. Twee grote facties willen deze limiet nu schrappen.

Insiders uit Zuid-Korea vertellen aan Cointelegraph dat het “duidelijk overregulering” is, die voor veel verwarring en frustratie zorgt. “De infrastructuur is er niet klaar voor en de regelgevende instanties hebben geen idee wat ze proberen af te dwingen”, zo klinkt het.

Upbit is de grootste beurs van het land met meer dan 78,3% van het marktaandeel, volgens de lokale analist Jun Hyuk Ahn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea