Goedemorgen Bitcoin: Geruchten over Musk als crypto-adviseur van Trump

5512 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elon Musk als Crypto-Adviseur? Dit is wat je moet weten

Er is een kans dat Elon Musk meer tijd in het Witte Huis doorbrengt als Donald Trump de verkiezingen van 2024 wint. Volgens de Wall Street Journal bespreken Trump en Musk de mogelijkheid van een adviesrol voor Musk, mocht Trump terugkeren naar het presidentschap.

Wat betekent dit voor de cryptomarkt?
De samenwerking tussen Musk en Trump kan grote gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Musk, die leiding geeft aan bedrijven zoals Tesla en SpaceX, heeft al een aanzienlijke invloed in de technologische en financiële sector. Zijn betrokkenheid bij het beleidsadvies van Trump kan betekenen dat er meer aandacht en mogelijk gunstiger beleid komt voor cryptocurrencies.

Geschorste Californische advocaat pleit schuldig aan $9,5 miljoen cryptofraude

Een 85-jarige geroyeerde advocaat uit Californië, David Kagel, heeft schuldig gepleit op beschuldiging van deelname aan een frauduleus cryptocurrency Ponzi Scheme, volgens een verklaring van het Amerikaanse Department of Justice (DOJ).

Het plan, gepromoot door Kagel en zijn medesamenzweerders, bestond uit het misleiden van beleggers met beloften van hoge rendementen door middel van niet-bestaande cryptocurrency beleggingsprogramma’s. De daders beweerden dat deze beleggingen rendabel waren. De daders beweerden dat deze beleggingen ondersteund werden door AI trading bots.

Bitcoin mining pool OCEAN opent deuren in El Salvador

OCEAN, een bitcoin mining pool die financiering heeft ontvangen van Jack Dorsey, heeft een hub geopend in El Salvador. Het is een van de vele bedrijven die de afgelopen jaren zijn uitgeweken naar het Centraal-Amerikaanse land.

OCEAN is met name bekend omdat het aan de hand van Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr een andere aanpak heeft dan de meeste andere miners. Het laat bepaalde transacties links liggen, waardoor de omzet lager is. Het gaat dan specifiek om Runes en eigenlijk alles wat buiten de scope van het gebruik van de bitcoinblockchain voor betalingen ligt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...