Dit zijn de gevolgen van een ETH ETF volgens Michaël van de Poppe

9485 totale weergaven
eth etf

De Ethereum koers kan binnenkort beter presteren dan de Bitcoin koers door de verwachte goedkeuring van een ETH ETF. Analisten voorspellen dat dit een grote boost kan geven aan Ethereum, vooral omdat Bitcoin momenteel minder goed presteert.

Ethereum presteert beter dan Bitcoin

De afgelopen twee maanden heeft Ethereum het beter gedaan dan Bitcoin. Deskundigen denken dat deze trend door de komst van een Ethereum ETF zal doorzetten. Deze ETF zou de positie van ETH op de markt kunnen versterken, vooral als Bitcoin zwak blijft.

De goedkeuring van een Ethereum ETF kan een grote invloed hebben op de waarde van ETH. Nederlandse analist Michael van de Poppe verwacht dat Ethereum door deze ETF beter zal blijven presteren dan Bitcoin.

Van de Poppe denkt dat de huidige ETH/BTC prijs aantrekkelijk is voor long-term handelaren. De lancering van de ETF zal volgens hem de positie van Ethereum versterken en de koers laten stijgen door investeringen van grote instellingen.

Onderzoek van K33 toont aan dat er hierdoor veel geld in Ethereum geïnvesteerd kan worden, wat goed is voor ongeveer 0,75-1% van de totale hoeveelheid Ethereum in vijf maanden.

SEC beslissing over Spot Ethereum ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nog geen goedkeuring gegeven aan spot Ethereum ETF’s, waardoor veel uitgevende instellingen in onzekerheid verkeren. Volgens Bhushan Akolkar heeft het gebrek aan reacties van de SEC deze week tot zorgen geleid.

Nate Geraci, president van ETF Store, zei dat de SEC de aanvragen voor spot Ethereum ETF’s net zo vertrouwelijk behandelt als andere vormen.

Geraci denkt dat de goedkeuring binnenkort kan komen, mogelijk binnen een week. Bloomberg’s ETF-strateeg Eric Balchunas zei dat er geen informatie is van de SEC, wat de uitgevende instellingen in verwarring brengt. Grote marktspelers en Ethereum whales kopen ETH in afwachting van de goedkeuring van de ETF, in de verwachting dat de Ether koers zal stijgen.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...