GlobalX vraagt Bitcoin ETF aan in Amerika

991 totale weergaven

GlobalX wil een bitcoin exchange-traded fund (ETF) lanceren. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is de toezichthouder voor onder andere effectenbeurzen.

GlobalX biedt op dit moment al 84 ETF’s aan. Zij zitten in heel veel verschillende industriën: van cannabisbedrijven tot aan cloud computing. Daar hopen ze bitcoin aan toe te voegen. Dit bedrijf heeft momenteel ruim $35 miljard aan assets onder beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Achter deze organisatie zit een hele grote investeringsmanager. Mirae Asset Global Investments nam GlobalX in 2018 over. Het overkoepelden bedrijf heef tin totaal $560 miljard (!) op de balans.

Bitcoin ETF

Een bitcoin ETF is al jaren onderwerp van gesprek in de Verenigde Staten. Tot nu toe houden toezichthouders alle aanvragen op of worden ze regelrecht in de prullenbak gegooid.

Dit soort fondsen zijn in allerlei industrieën een populair beleggingsproduct. Een ETF wordt ook wel een indextracker genoemd, het fonds probeert zo nauwkeurig mogelijk de prijs van de onderliggende asset te volgen.

In landen als Canada zijn eerder al verschillende bitcoin exchange-traded funds gelanceerd.

Het is wachten op het eerste voorstel dat door de keuring komt bij de Securities Exchange Commission. Het zou de poorten openen voor een hele sloot aan nieuwe investeerders.

Wanneer je investeert in een ETF koop je níet het onderliggende product, wel word je blootgesteld aan de prijsontwikkeling van in dit geval BTC.

Aan interesse is in ieder geval geen gebrek, er lopen momenteel meer dan tien aanvragen voor dit soort ETF’s. Na de eerste kunnen er meer partijen volgen, het draaiboek is dan immers bekend.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...