Goed nieuws voor Bitcoin, wisseling van de wacht bij Amerikaanse toezichthouder

Gary Gensler is dichtbij om gekozen te worden als nieuwe voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). De Banking Committee heeft hem formeel voorgedragen als kandidaat na een stemming. Die hoorzetting eindigde in een 14-10 stemuitslag, in het voordeel van Gensler.

Gary Gensler als SEC-voorzitter

Hij is de voormalig commissaris van de CFTC en ook professor bij het MIT Digital Currency. Hij heeft zichzelf omschreven als een “minimalistisch over Bitcoin“, maar heeft ook interesse in andere publieke blockchains. In tegenstelling tot zijn voorganger Jay Clayton lijkt hij meer interesse te tonen in deze nieuwe assetklasse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De volgende stap in het proces is een voordracht aan de Amerikaanse Senaat, maar het is onduidelijk wanneer deze zich over de keuze buigt. Allison Herren Lee blijft voorlopig waarnemend voorzitter van de CFTC totdat er een besluit is gevallen.

Gensler ziet cryptocurrency’s als een “katalysator voor verandering” in het betalingssysteem. In zijn ogen biedt dat kansen op het gebied van financiële inclusie, maar zijn er ook nieuwe uitdagingen op het gebied van consumentenbescherming.

Bitcoin ETF’s

De markt ziet Gensler graag benoemd zien worden, ook omdat professionele beleggers bitcoin als asset ontdekt hebben. Deze trend van 2020 heeft zich dit jaar doorgezet. In buurland Canada zijn er inmiddels drie Bitcoin exchange traded funds (ETF’s) goedgekeurd en deze slaan aan.

Ook in Amerika staat onder meer Grayscale en Van Eck te popelen om een Bitcoin ETF aan te kunnen bieden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...