Investeringshuis uit New York doet aanvraag voor Bitcoin ETF fonds

De bitcoin markt is 'hot' en investeerders buitelen over elkaar heen om mee te liften met deze groeiende asset. Deze dinsdag brak de koers de eerste keer door de $50.000, een rendement van 72,5% in nog geen 6 weken tijd.

De markt anticipeert op deze stijgende koers door nieuwe producten en diensten te introduceren. Het is deze keer de beurt aan de New York Digital Investment Group (NYDIG). Dat is een dochterbedrijf van vermogensbeheerder Stone Ridge uit het financiële hart van de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De firma heeft formeel een aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dat is het overheidsorgaan dat toezicht op de Amerikaanse effectenmarkten.

Bitcoin ETF

ETF staat voor ‘exchange traded fund’. Het is een zogenaamde indextracker, die zo nauwkeurig de prijs van een onderliggend product volgt. Dat kan bijvoorbeeld goud zijn. In het geval van bitcoin (BTC) volgt het dus de prijs van de cryptomunt. Het voordeel van een ETF: elke broker ziet de ticker op zijn terminal, waardoor ze even gemakkelijk te verhandelen zijn als een aandeel.

Verschillende partijen strijden om het recht om de eerste bitcoin ETF’s aan te mogen bieden. Met een ETF kunnen beurshandelaren speculeren zonder zelf bitcoin te bezitten. Tot nu toe is er in Amerika geen ETF goedgekeurd, maar wél onlangs in buurland Canada.

Dat is vorige week ontvangen als gróót nieuws door experts, onder meer door analist Eric Balchunas van Bloomberg.

De SEC vond tot nu toe een ETF te risicovol voor particuliere beleggers. De koers schommelt te veel, met het risico dat inleggers verlies leiden. Ook is de marktwaarde nog te mager waardoor de koers gevoelig is voor manipulatie door een klein groepje whales. Ter herinnering: de SEC heeft in de maand augustus 2018, middenin de bearmarkt, maar liefst negen aanvragen in één keer afgewezen.

Dit narratief, voornamelijk vóór doorbraakjaar 2020, klinkt inmiddels minder luid omdat steeds meer bedrijven exposure krijgen in deze assetklasse.


Morgan Stanley aan boord

NYDIG appelleert aan deze groeiende interesse en hoopt - net zoals aanvragers als Bitwise en Van Eck - dat de SEC een ETF goedkeurt. Dit jaar was er een bestuurswissel en is scepticus Jay Clayton ingeruild voor Allison Lee, iemand die meer openstaat voor cryptocurrency's.

CEO Ross Stevens staat bekend als een enorme bull als het op BTC aankomt. NYDIG haalde vorig jaar 100 miljoen dollar op met het fonds. Dat geld wordt gereserveerd voor fysieke BTC of afgeleide producten zoals ETP's of derivaten.

Saillant feitje: NYDIG vermeldt zakenbank Morgan Stanley als eerste deelnemer in hun ETF zodra deze is goedgekeurd. Met andere woorden: één van de grootste zakenbanken ter wereld staat klaar om gebruik te maken van dit nieuwe product.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de lopende aanvragen doorgang vinden bij de toezichthouder. De vraag vanuit de markt lijkt met de dag sterker te worden,

Lees meer over:
ETFSEC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Lees meer