Goedemorgen Bitcoin: ‘0,10% van cryptotransacties in 2021 was illegaal’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance app breidt uit met Uber-achtige dienst

Splyt en Binance gaan samenwerken voor een autodeeldienst binnen de Binance app. De ruim 90 miljoen Binance klanten kunnen nu met bitcoin of crypto hun autoritje afrekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruikers kunnen de nieuwe dienst vinden in de Binance Marketplace in de app. Zodra ze een ritje hebben gevonden, kunnen ze de transactie voltooien met Binance Pay, de betaalfunctie binnen de app. Zoals bekend is de balans van Binance Pay te laden met je cryptobalans op deze beurs.

0,10% van cryptotransacties in 2021 was illegaal, volgens CipherTrace

Volgens blockchain-analysebedrijf CipherTrace is het aandeel van illegale transacties met cryptovaluta in 2021 en het eerste kwartaal van 2022 afgenomen. Ze bekeken naar de “illegale activiteit ten opzichte van de totale crypto-activiteit”.

De blockchain van bitcoin is openbaar te downloaden en te analyseren. Alle geldstromen zijn onveranderbaar en in te zien. Analysebedrijven zoals CipherTrace maken hier gebruik van.

Ze schatten in dat de illegale activiteit in 2020 tussen 0,62% en 0,65% van het totale cryptogebruik was. Het bedrijf meldt nu dat dit is gedaald tot tussen de 0,10% en 0,15% in 2021.

Minister van Financiën El Salvador ontkent dat bitcoin-crash impact heeft op land

De minister van Financiën van El Salvador heeft zich uitgelaten over de prijsbeweging van bitcoin. Alejandro Zelaya bagatelliseert de impact die de crash van de laatste dagen heeft op de financiële gezondheid van het land.

Sinds El Salvador bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingesteld is de koers met 56% gedaald, het dieptepunt in 18 maanden.

In een reactie op de enorme prijsdaling deed Zelaya in een persconferentie enkele uitspraken over de situatie.

“Als ze me vertellen dat het fiscale risico voor El Salvador vanwege bitcoin erg hoog is, kan ik alleen maar glimlachen.”

“Het financiële risico is extreem miniem.”