Minister van Financiën El Salvador ontkent dat bitcoin-crash impact heeft op land

Minister van Financiën El Salvador ontkent dat bitcoin-crash impact heeft op land

De minister van Financiën van El Salvador heeft zich uitgelaten over de prijsbeweging van bitcoin. Alejandro Zelaya bagatelliseert de impact die de crash van de laatste dagen heeft op de financiële gezondheid van het land.

Bitcoin in El Salvador

Sinds El Salvador bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingesteld is de koers met 56% gedaald, het dieptepunt in 18 maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een reactie op de enorme prijsdaling deed Zelaya in een persconferentie enkele uitspraken over de situatie.

"Als ze me vertellen dat het fiscale risico voor El Salvador vanwege bitcoin erg hoog is, kan ik alleen maar glimlachen."

"Het financiële risico is extreem miniem."

In totaal heeft het land 2.301 bitcoin in bezit, gekocht op een gemiddelde prijs van $30.774. Door de prijsdaling hebben staan ze nu $38 miljoen in het rood.

"Veertig miljoen dollar is nog niet eens 0,5% van onze nationale begroting", aldus de minister van Financiën.

Daarmee zijn ook direct de geruchten ontkent dat het land door de bitcoin-exposure mogelijk andere leningen niet zou kunnen terugbetalen.

De Issuer Default Rating voor de langetermijnleningen van El Salvador werd begin dit jaar door kredietbeoordelaar Fitch Ratings verlaagd van B- naar CCC.

Wel heeft het Centraal-Amerikaanse land de uitgifte van haar eigen Bitcoin Bonds uitgesteld. Ze willen $1 miljard ophalen, iets dat initieel in maart al had moeten gebeuren. De regering heeft de veranderende marktomstandigheden opgegeven als reden om de lancering nog even uit te stellen.

Wanneer ze wél de bitcoinobligaties gaan uitschrijven is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties