Goedemorgen Bitcoin: 1.433 stokoude BTC verplaatst

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

1.433 stokoude bitcoin (BTC) verplaatst

Een opvallende transactie: maar liefst 1.433 bitcoin die al meer dan 10 jaar in een wallet zijn opgeslagen, komen tot leven. Het gebeurt niet zo vaak dat zeer oude BTC zich verplaatst op het netwerk.

Het is altijd raden welke redenen ten grondslag liggen aan de transactie, want transacties op het netwerk zijn pseudoniem. Ook nu is niet te achterhalen wie de verzender is. Door de bank zijn er een aantal redenen: winstname ligt voor de hand, want de bitcoinprijs lag 10 jaar geleden op minder dan 100 dollar per bitcoin.

Het is onduidelijk of de ontvangende wallet een beurs of broker waar deze bitcoins zijn te verzilveren. Ook het simpelweg het verplaatsen van bitcoin naar een andere wallet kan een reden zijn. De verkoop van 1.433 bitcoin, omgerekend 37,8 miljoen dollar zal de spotprijs in ieder geval amper doen bewegen.

Binance-advocaten in de aanval: "Gensler bood zich in 2019 aan als adviseur voor Binance"

Gary Gensler, voorzitter van de Securities & Exchange Commission heeft zich in 2019 aangeboden als adviseur van Binance. Dat stellen advocaten van de grootste cryptobeurs ter wereld, waarover CNBC bericht.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die woensdag door de SEC zijn ingediend. Advocaten van Gibson Dunn en Latham & Watkins, twee van de advocatenkantoren van Binance, beweren dat Gensler in verschillende gesprekken met leidinggevenden van Binance en Zhao in maart 2019 heeft aangeboden om als adviseur voor de cryptobeurs te dienen. Uiteindelijk ontmoette hij Changpeng Zhao, CEO van Binance, later die maand in Japan voor een lunch.

'Minder dan 12 procent van alle bitcoiners heeft een eigen wallet'

Willy Woo, die normaal gesproken bekendstaat om zijn on-chain analyses met betrekking tot de koers, vraagt nu aandacht om een ander onderwerp dat volgens hem heel belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van bitcoin. Dan hebben we het, zoals je aan de titel waarschijnlijk al had gezien, over het beheren van eigen wallets.

Toch kiezen veel mensen er nog voor om hun bitcoin bij een beurs te bewaren, in plaats van deze in een eigen wallet te stoppen. Ergens is dat logisch, omdat een foutje snel gemaakt is en mensen zich er waarschijnlijk niet helemaal comfortabel bij voelen om hun bitcoin allemaal in een eigen wallet te bewaren.

Je hoeft dan immers maar één foutje te maken om je volledige kapitaal te verliezen. Volgens Woo zijn er op dit moment 36,5 miljoen gebruikers die hun bitcoin op de blockchain bewaren in een eigen wallet.