Goedemorgen Bitcoin: 16 Peruviaanse communities starten met bitcoineconomie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin krijgt plekje in 16 Peruviaanse communities

In Peru zal bitcoin een plekje krijgen in 16 communities. Onder de leiding van Motiv, een non-profit organisatie, wordt een nieuw programma gelanceerd om rondom bitcoin een circulaire economie te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het team van Motiv wil met het motto 'opportunity, not charity' de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land de mogelijkheid bieden om digitale betalingen te doen. Volgens het persbericht is het voor hen moeilijk of onmogelijk om gebruik te maken van legacy financiële instellingen.

Richard Swisher, CEO en mede-oprichter van Motiv, vertelt:

"In tegenstelling tot veel groepen die alleen geld doneren aan mensen in nood, erkent Motiv dat het uitdelen van contant geld hoogstens een kortetermijnoplossing kan zijn, maar dat educatie en het leren van skills belangrijk zijn voor langere duurzaamheid."

PlanB spot een koopkans

Je zou soms bijna vergeten dat hij nog bestaat, want het eens zo befaamde Stock-to-Flow model is niet zo populair meer, maar PlanB weet soms nog hele interessante data te delen. Ook nu weer komt hij met een "koopsignaal" voor de RSI op de sluiting van juli op 23.300 dollar.

We moeten wel even geduld hebben, want volgens PlanB kunnen we in theorie pas over 200 weken zeggen of deze indicator gefaald is of niet. "Geduld. Laten we over 200 weken opnieuw evalueren", aldus PlanB via Twitter in reactie op een negatieve Twitteraar.

MicroStrategy kocht exact twee jaar geleden voor het eerst bitcoin, voor $11.652 per stuk

Twee jaar geleden kocht MicroStrategy haar allereerste bitcoin. De rest is geschiedenis, zou je bijna zeggen.

Het begon allemaal op 11 augustus 2020 met een aankoop van $250 miljoen. Kort daarvoor maakte het business intelligence bedrijf al wel bekend dat het een nieuwe strategie onderzocht voor haar kasreserves. Toen noemde het goud en zilver ook nog als opties.

Met de investering van $250 miljoen kocht het bedrijf van Michael Saylor maar liefst 21.454 BTC op. Een snelle berekening laat zien dat de gemiddelde aankoopprijs ongeveer $11.652 was.