Goedemorgen Bitcoin: 17.000 nieuwe mining rigs voor Northern Data

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Northern Data gebruikt 17.000 ASIC miners in jacht op nieuwe bitcoin

Northern Data groeit hard. De datacentra van het bedrijf leverde dit jaar 466 bitcoin (BTC) op. 405 BTC was voor Northern Data zelf, 61 bitcoin was voor klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf zet hun datacentra in om bitcoin mining apparatuur te hosten en deels te verhuren. De omzet van Northern Data ligt in 2021 boven 180 miljoen euro. Dat komt mede door de groeiende interesse in bitcoin mining.

Ecoloog uit kritiek op bitcoin mining plannen van El Salvador

Een ecoloog in El Salvador vraagt zich hardop af of de nieuwste plannen van het land wel houd snijden. El Salvador heeft 23 actieve vulkanen en president Nayib Bukele wil op meerdere van deze vulkanen bitcoin gaan minen.

Energie moet worden omgezet naar elektriciteit om mining rigs te laten draaien. Aardwarmte is de beoogde energiebron. Volgens ecoloog Ricardo Navarro is dit echter niet per se een energiezuinig initiatief.

“Geothermie kost nog steeds meer dan olie, anders zouden we er al meer van gebruiken. Wat er uiteindelijk zal gebeuren, is dat we gewoon meer olie gaan kopen.”

Fear and Greed Index slaat rood uit: angst is terug in de bitcoinmarkt

De Crypto Fear and Greed Index, de graadmeter van het sentiment in de markt, is na de dip weer terug in de zone die staat voor extreme angst.

Met een score van 18 zitten we momenteel op het laagste niveau sinds juli, wat vaak betekent dat bitcoin de ruimte heeft om een flinke sprong te maken. Wat richting het kerstdiner met de familie helemaal niet verkeerd zou zijn.