Goedemorgen Bitcoin: Koers maakt zich klaar voor $20.000

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Opmerkelijk: militairen Venezuela werken op eigen Bitcoin mining farm

Het is een bijzonder beeld in Venezuela: soldaten mobiliseren zich voor Bitcoin (BTC). Niet zozeer om het van iemand te confisqueren of om hun eigen private keys te beveiligen. Integendeel: het leger gaat zelf Bitcoin minen.

In een video op Instagram-account van het ‘61ste bataljon van het 6e korps engineers’ is te zien hoe special forces werkt op een heuse mining farm. Ze hebben hun eigen gebouw veranderd in gigantische mining faciliteit, die nu vol staat met met ASIC miners.

De beschrijving bij de video is als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“In de frontlinie en op het hoogtepunt van technologische vooruitgang, is het ‘Centrum voor de Productie van Digitale Activa’ van het Bolivariaanse leger ingehuldigd (…). De inauguratie is geleid (…) en vergezeld door vertegenwoordigers van Sunacrip en het privaat bedrijf Cryptoandtrading.”[/penci_blockquote]

Sunacrip staat voor National Superintendence of Cryptoactiva and Related Activities. Het is de hoogste autoriteit op het gebied van cryptocurrency’s in Venezuela. Iedereen die in het Latijns-Amerikaanse land wil minen moet zich bij deze instantie registreren.

Assetmanager met €61 miljard op balans ruilt goud in voor Bitcoin

De Pendal Group is een beursgenoteerde vermogensbeheerder uit Australië die de Bitcoin (BTC) markt wil gaan betreden. Het is geen kleine jongen, ze hebben namelijk 100 miljard Australische dollars onder management, omgerekend circa 61,8 miljard euro.

Australisch fonds in Bitcoin

Dat meldt het Australische zakenblad Financial Review die de fondsmanager Vimal Gor sprak. Hij zegt onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Bitcoin en andere cryptocurrency’s zijn definitief doorgedrongen tot de mainstream van de financiële wereld’.[/penci_blockquote]

Naar eigen zeggen houdt Pendal het voorlopig bij Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Dat betekent dat ze voorlopig geen ‘fysieke’ bitcoin kopen op de spotmarkt.

Gor ziet dat alle grote namen uit de hedge fonds wereld nu openlijk uitkomen voor hun investering in Bitcoin. Bekende voorbeelden zijn miljardairs zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller.

Bovendien merkt hij dat er vanuit hun klantenbasis een toenemende vraag naar Bitcoin ontstaat.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘We hebben jarenlang in goud futures belegd voor onze klanten, maar we gaan dit nu doen voor Bitcoin’[/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) koers schiet door $19.400, komt een all-time high in zicht?

De Bitcoin (BTC) koers is dinsdagmiddag Nederlandse tijd door de $19.400 geschoten. Het is het hoogste niveau van de cryptomunt sinds drie jaar. Het vorige record staat net boven de $20.000 op 17 december 2017 volgens marktvorser Coinmarketcap.

Bitcoin is best presterende asset van 2020 met een rendement van ruim 160%. Daarmee verslaat de cryptomunt de aandelenindexen S&P 500, AEX, vastgoed en goud.

De prijs in euro:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...