Goedemorgen Bitcoin: $230 miljoen aan BTC gekocht voor Terra

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Do Kwon koopt opnieuw $230 miljoen aan bitcoin

Do Kwon koopt opnieuw $230 miljoen aan bitcoin (BTC). De man achter altcoin Terra wil voor miljarden dollars aan BTC kopen om zijn stablecoin te dekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terra is een stablecoin protocol en de bitcoin reserve die ze willen opbouwen is bedoeld voor TerraUSD (UST). De stichting achter dit protocol is Luna Foundation Guard (LFG), gereguleerd in Zuid-Korea. Medeoprichter Do Kwon heeft aangekondigd 10 miljard dollar aan bitcoin te willen kopen.

De UST is een stablecoin die qua waarde gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Om die waarde te garanderen wil LFG naast andere stablecoins ook een grote spaarpot met BTC.

Binance US blij met investering van $200 miljoen

Binance.US heeft ruim 200 miljoen dollar opgehaald in een eerste financieringsronde. Het Amerikaans dochterbedrijf van de grootste bitcoinbeurs ter wereld is gewaardeerd op 4,5 miljard dollar.

Een beursgang komt er binnen twee tot drie jaar aan, vertelt CEO Brian Shroder aan TechCrunch. Het is de eerste keer dat Binance.US, dat zich volledig richt op de Amerikaanse markt, geld ophaalt bij externe investeerders. Een beursgang helpt de exchange ook om volledig aan alle regels te voldoen in Amerika.

President van El Salvador meldt zich af voor Bitcoin 2022

De president van El Salvador gaat geen speech geven op de Bitcoin2022-conferentie in Miami. Dat maakt de organisatie bekend op Twitter.

Het bericht dat wordt gedeeld is het volgende: “We delen een brief van president Nayib Bukele die helaas niet meer aanwezig kan zijn bij Bitcoin2022 door onvoorziene omstandigheden in El Salvador die zijn dringende aandacht vereisen. We zijn solidair met het Salvadoraanse volk in deze moeilijke tijden.”

De tweet heeft de tekst (en brief) van de president als bijlage. President Bukele deelt dat hij erg uitkeek naar de conferentie. Vorig jaar was El Salvador de blikvanger op het evenement. Destijds deelde Jack Mallers in zijn presentatie een video waarin het staatshoofd aankondigde om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.