Goedemorgen Bitcoin: Vermogensbeheerder ruilt deels goud in voor BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Miljardenbedrijf verkoopt 5% van fysiek goud en stopt het in Bitcoin (BTC)

Vermogensbeheerder Jefferies gaat 5% van haar vermogen in goud inwisselen voor Bitcoin. Strateeg Christopher Wood maakt dit bekend in zijn wekelijkse update GREED & fear aan de klanten.

De firma uit New York heeft maar liefst 51 miljard dollar aan assets onder beheer en ze gaan nu een klein deel van hun goud exposure omzetten in bitcoin.

Ze beleggen namelijk ook voor Amerikaanse pensioenfondsen en daarvan is nu 5% gealloceerd in bitcoin en fysiek goud is ‘gedegradeerd’ van 50% naar 45% exposure. Dit specifieke fonds is gecreëerd in 2002, zo meldt The Business Standard.

In 2020 vonden institutionele beleggers écht de weg naar Bitcoin (BTC)

Op 11 december van dit jaar schreef een bekende auteur binnen de financiële wereld in zijn nieuwsbrief dat het institutionele geld bitcoin instroomt. Dit zou volgens hem betekenen dat de vraag naar bitcoin vele malen groter zou zijn dan het aanbod.

Minder dan een week later kwam het nieuws naar buiten dat assetmanager Ruffer voor meer dan €600 miljoen aan bitcoin had gekocht. Een investering met ongeveer 2.7% van het totale vermogen van het fonds.

Een ander voorbeeld is de vermogensbeheerder Jefferies: het bedrijf verkocht 5% van hun goud en koopt daar bitcoin van.

‘Bitcoin prijs naar $150.000 in 2021 door inflatie van dollar’, zegt Marc van der Chijs

De bitcoin prijs is door de $23.000 geschoten deze week en Marc van der Chijs duidt voor Hup Bitcoin de trends in de markt.

Wie zijn de kopers en hoe kopen ze hun bitcoin? Wat te doen als de cryptomunt stijgt naar onwerkelijke bedragen?

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)