Goedemorgen Bitcoin: $10 miljard aan futures staan open

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Er staan steeds minder Bitcoin (BTC) bij beurzen, liquiditeit droogt op

De bitcoin (BTC) koers knalt naar ongekende hoogtes. Het lijkt er echter niet op dat mensen massaal hun nieuw verworven vermogen willen verkopen voor euro’s of dollars.

Beurzen hebben namelijk steeds minder BTC in kas. Mensen halen dus hun geld weg bij bedrijven en slaan dat zelf op.

Speculeren op Bitcoin is hot: er staat voor $10 miljard aan futures open

Er staan momenteel een hoop bitcoin future contracten open: meer dan $10 miljard volgens data van Skew Analytics. Dat betekent, in het kort, dat er voor $10 miljard wordt ‘gegokt’ op de prijs van BTC middels futures.

De bitcoin koers schoot deze week voorbij de grens van $30.000 en tikte zelfs een prijs boven $34.000 aan.

De grootste spelers in deze markt zijn OKEx, Binance en CME. De laatste is een grote naam in de traditionele financiële wereld. CME Group is de grootste derivatenbeurs ter wereld.

Hoeveel dagen heeft de Bitcoin koers nodig om te verdubbelen?

Hoeveel dagen heeft de bitcoin koers nodig om te verdubbelen? Iemand op Reddit heeft het er een mooi Excel-overzicht van gemaakt en daaruit komt een duidelijk overzicht.

Bitcoin had meer dan duizend dagen nodig om na de laatste verdubbeling op 7 december 2017 opnieuw te verdubbelen. Eergisteren is dat gelukt en tikte bitcoin de $32.768 aan. Dat is relatief traag vergeleken met andere verdubbelingen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...