Goedemorgen Bitcoin: Ongelukkige bitcoiner verliest $100.000 door fout

777 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Redditor verliest $100.000 aan Bitcoin door eigen fout met computer

Bitcoin legt de verantwoordelijkheid voor je geld bij de gebruiker zelf neer. Dat heeft veel voordelen, maar het kan ook flink mis gaan. Een Redditor verloor toegang tot 2,6 BTC door een eigen stomme fout. De gebruiker genaamd Onnar vertelt zijn onfortuinlijke verhaal op Reddit.

Op het moment van schrijven is 2,6 BTC zo’n $96.000 waard. Een hoop geld dus!

‘Bitcoin past in élk beleggingsportfolio’ aldus voormalig centrale bankier

De groei van Bitcoin blijft ook niet onopgemerkt in de traditionele financiële contreien. Voormalig gouverneur van de Federal Reserve Kevin Warsh heeft zich positief over de cryptomunt uitgelaten. Waar hij eerst nog zeer sceptisch was over Bitcoin, is zijn mening 180 graden gedraaid.

Vandaag vertelde Warsh dat “het ‘logisch is om bitcoin door de recente stijging en veranderende houding omtrent de regelgeving in een portfolio te hebben”. Hij maakte deze opmerking in een interview met Andrew Ross Sorkin bij Squawk Box op CNBC.

When Lambo? Hoeveel Bitcoin moet je daarvoor uitgeven of sparen?

De meme uit 2017 lijkt weer langzaam aan realiteit te kunnen worden: lambo’s kopen met bitcoin. Hoewel Bitcoin bedoeld is als nieuwe spaartechnologie, kun je natuurlijk ook de verkregen winst verzilveren in een mooie glimmende bolide. Hoeveel moet je daar eigenlijk voor aftikken?

‘When Lambo’ is na ‘When Moon?’ waarschijnlijk de meest gebruikte term in de crypto-community. Het wordt vaak als grap gebruikt door mensen die willen weten wanneer hun investering hen uiteindelijk veel geld zal opleveren. Lamborghini’s zijn niet goedkoop, en zo ontstond de meme.

3 vragen aan de DNB: ‘Nederlander mag Bitcoin kopen in buitenland’

Nederlanders die hun bitcoin in het buitenland willen kopen, zijn niet in overtreding van de Nederlandse ‘cryptowet’. Dat is op te maken uit een verklaring van de Nederlandsche Bank na vragen van Bitcoin Magazine NL.

Aanleiding voor de vragen is de komst van de Strike betaalapp naar Europa. De walletdienst Zap en de betaaldienst Strike werken samen met Bittrex, een exchange die is gevestigd en gereguleerd in Liechtenstein.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...