Goedemorgen Bitcoin: eToro waarschuwt voor tekort aan BTC in weekend

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,828.83USD. Dat is -6.25% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053110043BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 360,448,888,898.82 met een circulatie van 19,143,456 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

eToro waarschuwt voor liquiditeitstekort tijdens Bitcoin prijsgekte

De bitcoin industrie is booming. De interesse groeit en steeds meer partijen weten hun weg naar hun lokale broker of beurs te vinden. Goed nieuws voor de bitcoin bedrijven, maar de interesse heeft ook nadelen.

De online broker eToro waarschuwt hun klanten voor een mogelijk limiet op bitcoin aankopen via hun platformen. Als de interesse zo blijft als dat het nu is, dan moeten ze de geldkraan deels dichtdraaien.

Het bedrijf kan blijkbaar niet aan voldoende BTC komen om te verkopen. eToro stopte overigens per 2021 met de verkoop van bitcoin in Nederland.

Gokje wagen? Bij Deribit kun je inzetten op Bitcoin prijs van $400.000

De positiviteit omtrent Bitcoin is niet alleen te zien aan de spotprijs. Ook bij derivatenbeurzen is er een speculatieve gekte bezig. Bij Deribit kunnen handelaren nu zelfs inzetten of de prijs van de cryptomunt dit jaar de $400.000 gaat bereiken.

Deribit is bedrijf van Nederlandse afkomst, maar momenteel werkzaam vanuit Panama. De beurs is de grootste speler in de wereld op het gebied van Bitcoin opties. Ook kun je er terecht voor futures.

Martijn Rozemuller (VanEck): ‘De kans op een Bitcoin ETF is erg groot’

In deze aflevering van Hup Bitcoin is niemand minder dan Martijn Rozemuller te gast, managing director en Head of Europe bij VanEck.

VanEck is een bekende Amerikaanse aanbieder van exchange traded funds (ETF) met Nederlandse wortels.

We praten met Rozemuller over de diverse beleggingsproducten die zijn te koppelen aan bitcoin, de klanten die de bitcoin ETN kopen, de trends op de markt en zijn vooruitblik op 2021.

Ook het plan van het moederbedrijf Van Eck om een bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te brengen komt aan bod.

Want daartoe is onlangs opnieuw een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Luister de aflevering hier:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)