Goedemorgen Bitcoin: aantal BTC whales stijgt flink

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Complete internet in Uganda stilgelegd, ook Bitcoin (BTC) handel plat

In de Verenigde Staten kan een social media-platform de president uitzetten, maar in Uganda kan de president het internet uitzetten. De Ugandese overheid heeft besloten het complete internet uit te zetten voor de verkiezingen op donderdag.

President Yoweri Museveni, die sinds 1986 aan de macht is in het land, haalt alles uit de kast om ook dit jaar weer verkozen te worden.

Als neveneffect van de internet shutdown in Uganda is er geen handelsactiviteit meer op bitcoin-exchanges. Websites als LocalBitcoins en Paxful liggen helemaal plat in het land.

Nieuw record: aantal Bitcoin (BTC) whales in de markt op 2.425 stuks

Het aantal grote beleggers in de bitcoin markt groeit gestaag door, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Glassnode. Whales hebben minstens 1.000 Bitcoin op hun balans staan en dat zijn er inmiddels 2.425.

Sterker nog: toen de koers daalde richting $34.000, nam het aantal toe van 2.370 naar 2.425 stuks.

Mt. Gox crediteuren kunnen 90% van overgebleven Bitcoin claimen

De crediteuren van de beruchte bitcoin exchange Mt. Gox kunnen 90% van de overgebleven bitcoin claimen. Zo blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Mt. Gox was ooit de grootste bitcoin beurs, maar ging door een hack ten onder. De zaak loopt al sinds 2014.

De groep overgebleven crediteuren krijgen via een simpele stemmingsronde de kans om te beslissen over het voorstel. Het voorstel is een deal die recent is gesloten tussen de curator van Mt. Gox en MGIFLP, een eenheid van de Fortress Investment Group.

Het is straks dus aan de crediteuren om de bitcoin te accepteren en een einde te maken aan dit lange en treurige verhaal.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...