Goedemorgen Bitcoin: 54% Nederlanders heeft ‘slechte’ kennis over BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Blox en NEC sluiten eenjarig contract

Bitcoin bedrijf BLOX heeft een sponsordeal gesloten met voetbalclub NEC. Ze gaan een samenwerking aan van 12 maanden met een optie tot verlenging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de doelstellingen van de samenwerking is om cryptocurrency’s onder een groter publiek bekend te maken. BLOX is een app uit de koker van BTC Direct, een bekende en gereguleerde broker eveneens afkomstig uit Nijmegen.

Eerder sloot de onderneming deals met Ajax en Club Brugge, beiden actief in de Champions League. NEC op zijn beurt is dit jaar gepromoveerd naar de eredivisie.

‘54% van Nederlanders weet (te) weinig over Bitcoin’

Bitvavo heeft meer dan duizend respondenten gevonden in de drie landen. Ze werden ondervraagd naar hun kennis, investeringsdrang en vertrouwen in BItcoin. Wat blijkt?

15% van de Nederlanders verwacht komend jaar te investeren in Bitcoin, tegenover 19% in België en 37% in Duitsland. Daarnaast geeft 54% van de Nederlandse respondenten aan dat hun kennis over Bitcoin ‘slecht’ of ‘zeer slecht’ is. Werk aan de winkel dus!

Jongere belegt duizenden dollars aan overheidscheques in crypto’s

15% van de Amerikanen tussen de 18 en 34 jaar stak zijn overheidscheque in cryptocurrency’s zoals bitcoin. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwszender CNBC in samenwerking met Momentive.

Ze hebben 5.530 Amerikanen in deze leeftijd ondervraagd. Grofweg de helft van de respondenten heeft het overheidsgeld omgewisseld in beleggingen. 15% zocht zijn heil in aandelen, 9% in beleggingsfondsen en 6% in exchange traded funds (ETF’s).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!