Goedemorgen Bitcoin: 7 richtlijnen voor crypto in VS

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Witte Huis komt aan hand van zeven richtlijnen met nieuwe ideeën voor cryptoregulering

Na het uitvoerend bevel van president Joe Biden is er weer een stap gezet wat betreft de regulering van cryptovaluta in Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Executive Order ging onder andere over de ‘verantwoorde ontwikkeling van digitale activa’. Vanuit dit raamwerk komen federale bureaus met een gezamenlijke factsheet. Het gaat over 7 hoofdrichtingen voor crypto-regulering in de Verenigde Staten.

In totaal gaat het om 9 losse rapporten die aan de president zijn voorgelegd. Het idee?

“Om een duidelijk kader te scheppen voor verantwoorde ontwikkeling van digitale activa en de weg vrij te maken voor verdere actie in binnen- en buitenland.”

Bitcoin mining pool Poolin komt met oplossing na stopzetten platform

Bitcoin mining pool Poolin heeft iets bedacht om het bedrijf zo goed mogelijk te kunnen laten werken.

Tien dagen geleden maakte Poolin bekend dat het (tijdelijk) de opnames van haar platform had stopgezet. Ze hadden problemen met de interne liquiditeit. Daardoor waren ze niet solvabel genoeg om iedereen naar ratio te kunnen uitbetalen.

Nu komen ze met een oplossing: IOU-tokens. Dit staat voor I Owe You en ze worden op Ethereum uitgegeven. Het moet een representatie gaan zijn voor de coins die nog niet van het platform afgehaald kunnen worden.

Een bitcoin mining pool is een soort van software-tool waar individuele bitcoin miners zich op kunnen aansluiten. Ze leggen gemeenschappelijk rekenkracht in, en verdelen de winst dan onderling naar ratio. Dit kan voor kleinere miners erg gunstig zijn, omdat ze daarmee risico’s op ‘pech’ afdekken.

Overnamestrijd rondom cryptobank Voyager, trekt FTX aan langste eind?

FTX wil het failliete Voyager Digital opkopen. De cryptobank is eerder dit jaar failliet gegaan en zoekt nu een koper. De beurs van Sam Bankman-Fried heeft volgens een bron van Coindesk een bod gedaan op de overblijfselen, maar er wordt nog gewacht op andere bieders.

Eerder deze week heeft de faillissementsrechtbank een veiling gehouden voor de activa van Voyager. Denk aan bijvoorbeeld de klantenbestanden die de cryptobank heeft opgebouwd. Die zijn interessant voor andere partijen op de markt. Er ontstond vervolgens een biedingenstrijd tussen miljardair Sam Bankman-Fried en beleggingsvehikel Wave Financial.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...