Goedemorgen Bitcoin: 9-jaar oude BTC verplaatst

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Slapende whale stuurt 9-jaar oude bitcoin naar Kraken

Een onbekende whale heeft maar liefst 5.000 BTC naar cryptobeurs Kraken gestuurd. Op zich niets bijzonders, maar wel als je kijkt naar de herkomst van deze coins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bekende cryptojournalist Colin Wu deelt namelijk dat de 5.000 bitcoin ter waarde van $100 miljoen maar liefst negen jaar onaangeroerd stond. De reporter verwijst naar data van blockexplorer OKLink.

Hij schrijft dat de whale (en eigenaar van het adres 18xGHNrU26w6HSCEL8DD5o1whfiDaYgp6i) op 5 september 5000,01 BTC aan bitcoin heeft verstuurd naar de Amerikaanse cryptobeurs Kraken.

Mining pool stuurt 4.400 bitcoin naar Binance

Een bitcoin miner heeft 4.400 BTC naar Binance gestuurd. Het is daarmee de vierde grootste miner-naar-exchange-transactie van de afgelopen twee maanden.

De data is gedeeld door Nederlander Maartun die in dienst is bij analysebedrijf CryptoQuant.

Een paar dagen geleden stuurde een miner maar liefst 4.400 BTC naar Binance. Omdat miners voor ieder block dat ze maken een blocksubsidie krijgt, kun je dit relatief eenvoudig analyseren.

Hoewel het mining pools kan betreffen, is het een duidelijk beginpunt van een geldstroom. Deze keer kwam de betaling naar verluidt vandaag bij Poolin.

Goedemorgen Bitcoin: 9-jaar oude BTC verplaatst

Ministerie van Financiën wil jongeren waarschuwen voor risico’s van bitcoin en crypto

De wereld van bitcoin en cryptocurrency zit vol met oplichters. Het Nederlandse ministerie van Financiën start met een campagne om met name jongeren te waarschuwen voor de gevaren en risico's.

Met slimincrypto.nl hoopt de overheid mensen te behoeden van grote fouten. Volgens het nieuwsbericht komen er ook korte video's op YouTube, Snapchat en Twitch. De boodschap is helder: 'jongeren wijzen op valkuilen en te mooie verwachtingen.'

Zo krijg je tips om te kijken hoe betrouwbaar de partij is waar je een aankoop wil doen. Andere (voor de hand liggende) worden ook beantwoord. 'Hoe weet je wat je koopt' en 'Is het verstandig om met geleend geld crypto te kopen?'.