Goedemorgen Bitcoin: Aanklacht van $1 miljard tegen Binance

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Britse banken maken het bitcoinbedrijven moeilijk'

Bitcoinbedrijven in het Verenigd Koninkrijk hebben moeite om een bank te vinden. Veel bankdiensten worden niet (meer) aangeboden aan bedrijven die iets doen met bitcoin of crypto.

Dit staat in schril contrast met de plannen van de Britse premier Rishi Sunak. De premier vertelde eerder dat hij van het VK (en specifiek Londen) een heuse cryptohub wil maken. Veel van wat er afspeelt in de financiële wereld van het huidige systeem speelt zich (deels) af in Londen. Als het aan de Britten ligt, blijven ze zo'n positie houden. Maar dat beteken niet dat je als bitcoinbedrijf zomaar alles kunt.

De HSBC en de Nationwide Building Society zijn twee grote banken in het Verenigd Koninkrijk die cryptogebruikers lastig vallen. Beide banken leggen een verbod op crypto-aankopen van hun klanten. De stap volgde op een bericht van de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). Ze noemen cryptovaluta een investering met een hoog risico.

Binance krijgt nieuwe aanklacht te verwerken: deze keer gaat het om $1 miljard

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, maar dat betekent niet dat het bedrijf geen problemen heeft met rechtszaken. Er is een zaak aangspannen door drie Amerikanen van maar liefst $1 miljard. Deze zogenoemde class action lawsuit stelt dat er 'miljoenen' mensen zijn die recht hebben op compensatie.

De aanklacht, die is ingediend in Florida, eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar namens een groep investeerders die geld hebben verloren door te investeren in tokens die werden aangeprezen door Binance en verschillende influencers.

Het gaat om tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Dogelon Mars (ELON) en Safemoon (SAFEMOON), die volgens de eisers geen intrinsieke waarde hebben en alleen zijn gecreëerd om de markt te manipuleren.

Bitcoin Ordinals explodeert dankzij BRC-20 tokenstandaard

Bitcoin Ordinals, het protocol dat het mogelijk maakt om tokens te lanceren op de blockchain, zet bijna op dagelijkse basis nieuwe all-time highs neer. Op 2 april werden er in totaal 58.179 inscripties op de bitcoin blockchain gepubliceerd, wat het vorige record van 31.692 van 9 maart uit de boeken veegde.

De gigantische stijging in de publicatie van het aantal Ordinals op de Bitcoin blockchain is volgens analisten het gevolg van de recente creatie van Bitcoin Request for Comment (BRC-20) tokens op het Ordinals-protocol. Dit is een nieuwe tokenstandaard die is ontwikkeld door een pseudonieme analist genaamd Domo begint maart.