‘Britse banken maken het bitcoinbedrijven moeilijk’

Bitcoinbedrijven in het Verenigd Koninkrijk hebben moeite om een bank te vinden. Veel bankdiensten worden niet (meer) aangeboden aan bedrijven die iets doen met bitcoin of crypto.

Dit staat in schril contrast met de plannen van de Britse premier Rishi Sunak. De premier vertelde eerder dat hij van het VK (en specifiek Londen) een heuse cryptohub wil maken. Veel van wat er afspeelt in de financiële wereld van het huidige systeem speelt zich (deels) af in Londen. Als het aan de Britten ligt, blijven ze zo’n positie houden. Maar dat beteken niet dat je als bitcoinbedrijf zomaar alles kunt.

Volgens PitchBook is er een duidelijke trend te zien: investeerders in bedrijven in digitale activa komen niet in Groot-Brittannië terecht. Volgens hun cijfers daalde de investeringen in de industrie flink, terwijl het in Europa juist steeg. Dit komt mede door de wettelijke kaders die Europa heeft en krijgt. Er heerst veel onzekerheid over deze industrie, dan helpt het niet

Cryptobedrijven in het VK moeten nu vaak gebruik maken van betalingsdienstaanbieders zoals BCB Payments en Stripe om te starten of door te gaan. CryptoUK, een zelfregulerende branchevereniging, heeft voorgesteld om een “witte lijst” van geregistreerde bedrijven in het land te creëren om banken aan te pakken die transacties naar cryptobedrijven beperken of verbieden.

Het laat zien hoe verschillend de houding van banken en overheden ten opzichte van bitcoin kan zijn in verschillende landen.

Voorbeeld

De HSBC en de Nationwide Building Society zijn twee grote banken in het Verenigd Koninkrijk die cryptogebruikers lastig vallen. Beide banken leggen een verbod op crypto-aankopen van hun klanten. De stap volgde op een bericht van de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). Ze noemen cryptovaluta een investering met een hoog risico.

Volgens de berichtgeving heeft HSBC consumenten vorige maand verboden om crypto-aankopen te doen met hun creditcards. Volgens de bank nemen ze deze beslissing vanwege een duidelijk financieel risico voor klanten.

Ondertussen heeft Nationwide afgleopen donderdag naar verluidt een e-mail naar zijn klanten gestuurd om hen te informeren over de aankooplimieten voor crypto:

“We staan geen betalingen toe aan cryptobeurzen met een Nationwide creditcard […] Zowel u als ook mensen met oudere betaalkaarten kunnen de Nationwide creditcard niet meer gebruiken om cryptocurrency’s te kopen.”

1 comment

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer