Goedemorgen Bitcoin: Amazon bouwt mee aan nieuwe euro

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amazon en 4 andere bedrijven helpen mee aan digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) kijkt serieus naar een digitale euro. De ECB heeft verschillende partners om te starten met een prototype. De meest opvallende naam is het Amerikaanse Amazon. Zij zijn verantwoordelijk voor e-commerce betalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met vijf andere partijen wordt uiteindelijk gewerkt aan een digitale euro, ofwel een central bank digital currency. Het Spaanse CaixaBank gaat aan de slag met peer-to-peer betalingen voor mobiele telefoons. Wordline uit Frankrijk kijkt naar de mogelijkheden voor offlinebetalingen.

Saylor: ‘Bitcoin is beter dan vastgoed voor gemiddelde man’

Bitcoin is beter dan fysieke bezittingen voor de Jan Modaal, dat stelt Michael Saylor. Hij verwijst naar extra belastingen en onderhoud voor bijvoorbeeld vastgoed. Op de lange termijn heb je daar met bitcoin geen last van. De beste man gaat er dan wel even vanuit dat de dagkoers van bitcoin de komende jaren niet nog verder daalt.

Michael Saylor en MicroStrategy zijn all-in op bitcoin. Het softwarebedrijf kocht al meer dan 129.000 bitcoin sinds 2020. En ze gaan door. Er is ook eigenlijk geen weg meer terug. De boekhouding en financiële strategie voor de toekomst van MicroStrategy is BTC. Saylor zelf is als persoon ook helemaal vervlochten met het merk bitcoin.

Gigabank HSBC gaat geen bitcoindiensten aanbieden

Bitcoin maakt geen deel uit van de toekomststrategie van HSBC. Een van de grootste banken van de wereld heeft geen vertrouwen in bitcoin en andere cyrptovaluta, en dus gaan ze er niet mee aan de slag.

Dat vertelt Noel Quinn, CEO van HSBC. Er gaan dus géén bitcoindiensten komen bij de bank uit het Verenigd Koninkrijk. “Ik maak me wel zorgen over de duurzaamheid van de waarderingen van crypto. Dat doe ik al een tijdje. Ik ga niet voorspellen waar het in de toekomst heen zal gaan.”

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...