Goedemorgen Bitcoin: Amerika populair onder miners

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerika heeft meeste hashrate van bitcoin in handen

Amerika heeft met 35% de bitcoin rekenkracht in handen en neemt zo het stokje van China over, zo blijkt uit de data van Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een onderzoeksinstituut van de Britse universiteit die miningdata wereldwijd in kaart brengt. De hashrate is een metric om de rekenkracht van het bitcoin netwerk te meten. De snelheid van de miners wordt aangeduid in hash/seconde.

Het zijn echter schattingen en je kunt moeilijk één getal geven, omdat het iedere seconde verschilt. Uit de CCAF-data blijkt dat de VS goed is voor 35,4 procent van alle rekenkracht.

Ter relativering: de analyse is beperkt tot 44% van de rekenkracht want is gebaseerd op de data van de mining pools BTC.com, Poolin, ViaBTC en Foundry USA. Bovendien zijn rekenkrachtdata ook nog schattingen.

Bank of England vraagt om strenge regels rondom bitcoin

De Bank of England vraagt regelgevers om haast te maken met regels rondom bitcoin en cryptocurrency. Volgens de top van de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk is het een ‘dringende zaak’ voor de financiële stabiliteit.

Jonathan Cunliffe, momenteel plaatsvervangend gouverneur van de Bank of England for Financial Stability, sprak over de mogelijke gevolgen voor het huidige financiële systeem. Hij maakt zich onder andere zorgen over ongedekte derivaten, decentralized finance en stablecoins.

Rusland wil bitcoin niet aanpakken zoals China

Betalen met bitcoin is verboden in Rusland, maar het land lijkt niet van plan alle deuren dicht te gooien voor de digitale munt.

Onderminister van Financiën Alexey Moiseev denkt dat Russen voorlopig prima bitcoin kunnen kopen en gebruiken in het buitenland. Hij stelt dat staatsburgers niet bang hoeven te zijn dat ze daar thuis last van hebben. Dat meldt het Russische Interfax.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...