Goedemorgen Bitcoin: Amerikaans wetsvoorstel om stablecoins te reguleren

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nooit eerder gebruikte noodwet van kracht in Canada, overheid kan direct bankrekeningen bevriezen

Justin Trudeau gebruikt een noodwet om de geldstromen naar truckers te stoppen. De Canadese premier hoopt zo de massale protesten in (met name) Ottawa een halt toe te roepen. Ook bitcoin speelt een rol bij de protesten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om de 1988 Emergencies Act. Die noodwet maakt het mogelijk om direct bankrekeningen te blokkeren van Canadezen. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat er via de ‘normale’ weg geen geld naar de demonstranten gestuurd kon worden.

Democraat komt met wetsvoorstel om markt voor stablecoins te reguleren

Josh Gottheimer is actief als afgevaardigde voor de staat New Jersey en heeft met zijn team een wetsvoorstel samengesteld om de markt voor stablecoins te reguleren.

Wetgevers zien stablecoins als een markt die kwetsbaar is voor manipulatie, criminele activiteit en twijfelen over de kredietwaardigheid van de uitgevers van stablecoins. In het wetsvoorstel van Gottheimer staat een plan om bepaalde stablecoins te certificeren en als het ware een monopoliepositie te geven in de markt.

Geslaagde eerste test met digitale roebel van centrale bank in Rusland

De Bank of Russia maakt in een update meer bekend over de ontwikkeling van de digitale roebel. De eerste tests zijn naar verluidt al achter de rug. Daarmee lopen ze dus wel volledig op schema. Het plan was namelijk om begin 2022 de eerste transacties met een digitale roebel te kunnen doen.