Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse politicus positief over mining

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bridgewater Associates van Ray Dalio wil in cryptofonds investeren

Het heeft er alles weg van dat Bridgewater Associates van Ray Dalio zich op de cryptomarkt gaat storten. Bridgewater is het grootste hedgefonds van de wereld. Het in Connecticut gevestigde bedrijf werd in 1975 opgericht door Dalio, die afstudeerde aan de Harvard Business School.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ray Dalio is een gerespecteerd investeerder en bekend van zijn (boeken)series 'Principles'. Onlangs bracht hij een verhelderende video uit over de Changing World Order.

Zijn investeringsfirma heeft $150 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Het is een duidelijk signaal: nadat Dalio in mei 2021 aangaf op persoonlijk conto bitcoin te hebben gekocht, kijkt hij nu ook vanuit zakelijk perspectief naar de mogelijkheden. Hij noemde bitcoin eerder al 'een geweldige uitvinding' en 'het goud voor millennials'.

Britse waakhond gaat nieuwe eisen aan bitcoinreclame handhaven

Bitcoinbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten nog flink aan de bak. De Britse Advertising Standards Authority (ASA) wil dat crypto-advertenties en andere reclame-uitingen aan nieuwe eisen voldoen.

De waakhond heeft een handhavingsbevel uitgegeven en spreekt over 'alarmfase vijf', zo meldt Coindesk. Circa 50 bedrijven waaronder Coinbase, eToro, Crypto.com en Luno moeten voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Opvallend, ook voetbalclub Arsenal staat op de waarschuwingslijst omdat met een fantoken adverteren.

Naar eigen zeggen heeft de ASA al diverse reclame-uitingen verboden en laten verwijderen het afgelopen jaar.

Amerikaanse politicus positief over bitcoinmining

Bitcoin mining explodeert in Texas. Dat komt deels door prominente politici als Pete Sessions die de bitcoin mining industrie in Texas alle ondersteuning geven. Volgens Sessions heeft bitcoin mining in Texas de potentie om een sleutelcomponent van het Amerikaanse energiebeleid te worden.

Sessions Twitterde vandaag:

"Bitcoinmining zal een sleutelrol spelen in de wederopbouw van de Amerikaanse energie-onafhankelijkheid." Deze uitspraak komt daags na zijn andere pro-bitcoin uitspraak: "Bitcoin vertegenwoordigt Amerikaanse normen en waarden en zal de dollar versterken."