Goedemorgen Bitcoin: Amsterdam even bitcoin hoofdstad

841 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin 2022 in Amsterdam

Bitcoin 2022 in Amsterdam is een groot succes te noemen. Circa 3.000 bezoekers zijn op het grootste Europese bitcoinevenement van het jaar gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast tal van panels en presentaties zijn dit soort bijeenkomsten ook vooral interessant om met elkaar te praten en te netwerken. Een tirade over centrale bankiers valt bij deze doelgroep nu eenmaal wat beter dan op de gemiddelde kringverjaardag.

De meest opvallende thema’s zijn weinig verrassend: het lightning netwerk, overheidsdruk en de staat van de wereldeconomie.

Heb je heel het event gemist en wil je meer weten? Geen paniek. In deze Focus lichten we een aantal hoogtepunten uit, en er is online genoeg te vinden.

De organisatie en tal van andere partijen hebben het voor je vastgelegd. Een snelle Google-opdracht brengt je naar tal van artikelen en video’s. Voor het gemak hebben we wat handige links voor je op een rij gezet:

Tether niet langer gedekt door risicovolle bedrijfsobligaties

Tether krijgt al jarenlang vanuit alle mogelijke hoeken kritiek te verwerken over de dekking van hun USDT stablecoin. Nu lijkt het bedrijf zelf de sterke intentie te hebben om aan alle twijfel een einde te maken.

In de eerste plaats doet Tether dit door transparanter te zijn over de reserves van het bedrijf. Waar ze voorheen weinig tot niets bekendmaakten over de reserves die de stablecoin dekken, maken ze nu iedere maand met een onafhankelijke partij rapporten op.

Binance lanceert fonds van $500 miljoen voor noodlijdende bitcoin miners

Binance lanceert een fonds van $500 miljoen. Het idee is om dit geld te gebruiken om leningen te verstrekken aan bitcoin miners.

De cryptobeurs wil in het bijzonder de bedrijven tegemoet komen die het lastig hebben in de huidige markt.

Binance Pool, de miningtak van het bedrijf, gaat leningen verstrekken aan zowel particuliere als beursgenoteerde bitcoin miners. Er moet wel een onderpand worden ingelegd alvorens men deze leningen kan afsluiten.

Dit kan zijn in de vorm van fysieke of digitale activa. De looptijd is 18 tot 24 maanden en Binance rekent rentetarieven tussen 5% en 10%.

Brazilië gaat cryptovaluta onderverdelen in drie categorieën

De Braziliaanse Securities and Exchange Commission (CVM) is van mening dat een groot deel van de bestaande cryptovaluta effecten zijn. Bijsluiter: ze hebben het niet specifiek over bitcoin, dus het is niet duidelijk onder welke classificatie bitcoin valt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...