Goedemorgen Bitcoin: analist schat kans op bitcoin ETF in oktober op 75%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bloomberg analist ziet grote kans voor Amerikaanse Bitcoin ETF in oktober

Een bitcoin exchange-traded fund (ETF) is al jaren een veel besproken onderwerp in Amerika. Analist Eric Balchunas schat de kans dat dit in oktober gaat gebeuren in op 75%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ETF wordt ook wel een indextracker genoemd. Het is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het doel is simpel: zo nauwkeurig mogelijk de prijs van bitcoin volgen.

Dit biedt beleggers de kans om mee te doen in het speculeren op de prijs van bitcoin zonder zelf BTC te hoeven kopen.

Column: Geld, wat is het eigenlijk?

Bitcoin, als iemand erachter komt dat je er iets mee doet, dan gaan de oogjes glimmen. Glimmen van jaloezie of glimmen van: nu gaan wij eens even een stevige discussie hebben jongetje! Of ze zeggen dat ze er niets van snappen en er niets mee te maken willen hebben om twee seconden later toch nog eens met een schuin hoofd naar je te kijken: “Zeg, maar toch hè, waarom vind jíj het dan eigenlijk interessant?”

KuCoin blokkeert Chinese klanten

Cryptobeurs KuCoin stopt met hun diensten voor Chinese klanten. Gebruikers uit China moeten voor het einde van dit jaar hun posities sluiten en hun bitcoin opnemen. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Dit is een gevolg van een nieuwe harde aanpak van de industrie rondom bitcoin en cryptocurrency’s in China. We zagen al een exodus van miners en ook handelsplatformen vluchten in 2021 het land uit.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!