KuCoin blokkeert Chinese klanten

Cryptobeurs KuCoin stopt met hun diensten voor Chinese klanten. Gebruikers uit China moeten voor het einde van dit jaar hun posities sluiten en hun bitcoin opnemen. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Dit is een gevolg van een nieuwe harde aanpak van de industrie rondom bitcoin en cryptocurrency’s in China. We zagen al een exodus van miners en ook handelsplatformen vluchten in 2021 het land uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beslissing onder druk

Deze beslissing komt niet voort uit beleid vanuit KuCoin. Het handelsplatform noemt de druk vanuit de Chinese autoriteiten als hoofdreden voor dit besluit. Klanten hebben nog tot en met 31 december 2021. Wat er daarna gebeurd met het geld van Chinese klanten dat nog bij de cryptobeurs staat is niet bekend.

In China is de handel in bitcoin al enige tijd verboden, maar dit jaar lijken de lokale autoriteiten daadwerkelijk te gaan handhaven. In de praktijk betekent dat naast sluitingen ook dat provincies opzoek moeten naar overgebleven organisaties die bezig zijn met bitcoin. Verschillende provincies hebben de opdracht gekregen miners op te sporen.

Eerder sloot ook bitcoinbeurs Huobi de deuren voor Chinese handelaren.

Lees meer over:
ChinaKucoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...