Goedemorgen Bitcoin: analist voorziet ontkoppeling van traditionele markten voor bitcoin

Goedemorgen Bitcoin: analist voorziet ontkoppeling van traditionele markten voor bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Analist Willy Woo voorziet ontkoppeling van traditionele markten voor bitcoin

Bitcoin is inmiddels een wereldwijd erkende markt. Elke dag komt er nieuws langs, maar ook op het netwerk en in de markt is er veel aan de gang. Analist Willy Woo zet 5 opmerkelijke trends op een rij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koppelt zich volgens Willy Woo langzaam maar zeker weer los van de bewegingen in andere financiële markten. Woo: "Risk-on/Risk-off-correlaties met aandelen zijn een kortetermijneffect. BTC heeft deze correlatie vanwege speculanten op korte termijn. Bitcoin heeft ook een fundamenteel eigen interne markt, aangedreven door de adoptiecurve. Dat is sterker. Uiteindelijk ontkoppelt de markt; de laatste keer was oktober 2020."

Klanten van Coinbase moeten extra informatie delen bij uitgaande transacties

Coinbase volgt transacties buiten hun eigen platform. De grote cryptobeurs moet klanten in Canada, Singapore en Japan nog beter in de gaten houden.

Klanten moeten dus rekenen op meer surveillance. Coinbase legt op hun eigen website uit waarom: lokale regelgeving.

Vanaf 1 april moeten Canadezen, Japanners en Singaporezen extra informatie delen als ze transacties sturen naar een ander platform. Het betekent simpelweg dat het moeilijker wordt om bitcoin van Coinbase naar een ander (platform) te sturen. Je moet jezelf verantwoorden voor je transactie.

Rio de Janeiro wordt eerste Braziliaanse stad die belastingbetalingen ontvangt in Bitcoin

Rio de Janeiro heeft een primeur te pakken. De Braziliaanse stad gaat in 2023 bitcoin accepteren voor belastingbetalingen.

Verschillende bedrijven worden ingehuurd om te zetten in de Braziliaanse real. Dat gaat waarschijnlijk om lokale brokers en/of beurzen. Volgens Bloomberg Línea is Rio daarmee de eerste stad in Brazilië die dit toestaat op deze manier.

Naast bitcoin gaat de stad ook andere tokens accepteren.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties