Goedemorgen Bitcoin: ‘Apple gaat géén BTC kopen’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Rechtbank Den Haag: het minen van bitcoin is vrijgesteld van btw

Het minen van bitcoin is een economische activiteit die is vrijgesteld van btw. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een recente uitspraak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het betreft een rechtszaak tussen een Nederlandse bitcoin miner en de Nederlandse Belastingdienst. De eerstgenoemde partij is de rechtszaak tegen de fiscus gestart. In hun ogen heeft de fiscus ten onrechte een naheffingsaanslag gestuurd voor het betalen van btw belasting.

De naslag heeft betrekking op het minen van bitcoin in de periode van 1 oktober 2014 tot en met 30 juni 2015. De mining pool waar de eiseres bij was aangesloten heeft in de bovengenoemde periode 1.258 blokken met daarin 25 bitcoins bij elkaar gedolven.

Dat komt neer op 31.450 bitcoin die te verdelen was binnen deze mining pool. Het is onbekend welk aandeel de eisers in deze mining pool had.

‘Apple gaat géén Bitcoin kopen’, vertelt CEO Tim Cook die zelf wel cryptovaluta heeft

Tim Cook, de CEO van Apple, zegt cryptocurrency’s te bezitten. Het is de eerste keer dat Cook zich persoonlijk uitlaat over zijn bezit in cryptomunten.

Hij zei dat hij “al een tijdje” geïnteresseerd was in de cryptomark en dat hij goed onderzoek had gedaan. Hij verwerp echter ook direct het idee dat zijn persoonlijke visie doorsijpelt in Apple. De interesse is “puur vanuit persoonlijk oogpunt” en dus gaat Apple (binnenkort nog) géén cryptovaluta accepteren.

‘Bitmain gaat nieuwe Bitcoin mining rig presenteren, 36% efficiënter dan beste miner’

Bitmain komt met de allerbeste bitcoin miner ooit. Het Chinese bedrijf is bekend vanwege haar Antminer-serie. De S19 en de S19Pro zijn twee van de meest efficiënte mining rigs die er momenteel bestaan.

Daar komt binnenkort de S19XP bij. Het gebruikt de nieuwste 5 nanometer (5nm) chiptechnologie. Die zijn sneller en effectiever dan de huidige chips die in de rigs wordt gebruikt, en het verbruikt daarnaast ook minder energie.

Het heeft een rekenkracht van 150 terahashes per seconde (TH/s) met een energieverbruik van 3,1 kilowattuur (kWh).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!