Goedemorgen Bitcoin: ARK en 21Shares breiden ETF-aanvraag uit, experts zijn hoopvol

Goedemorgen! We hebben vandaag het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trezor lanceert nieuwe hardware wallet én back-up oplossing

Bedrijf Satoshi Labs van de Trezor Hardware wallets heeft twee nieuwe producten gelanceerd: Trezor Safe 3 en Trezor Metal.

De Trezor Safe 3 is de derde generatie van de welbekende serie aan hardware wallet. Het heeft een groter touchscreen, een snellere processor, een USB-C-poort en een opnieuw ontworpen interface. In tegenstelling tot de vorige Trezor T-wallet wél weer fysieke knoppen (in plaats van enkel touchscreen knoppen).

Trezor Safe 3 introduceert ook een nieuwe feature genaamd WalletGuard, waarmee gebruikers hun apparaat kunnen vergrendelen met een pincode of wachtwoord. Daarnaast kun je gewoon op afstand je wallet recoveren in geval van verlies of diefstal.

Ten tweede lanceert het bedrijf ook de Trezor Metal. Dit is een metalen product dat je kunt gebruiken om een back-up van je seed phrase mee te bewaren.

Trezor Metal is gemaakt van roestvrij staal en heeft een lasergegraveerde QR-code. Deze kun je dan in de Trezor-app scannen om de wallet terug te halen. Trezor Metal is compatibel met de Trezor Safe 3 en de Trezor One.

Lees ook
Pas op voor phishing gericht op Trezor-gebruikers

 

Trezor lanceert nieuwe hardware wallet én back-up oplossing

 

ARK en 21Shares breiden ETF-aanvraag uit, experts zijn hoopvol

ARK Invest en 21Shares hebben hun aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) gewijzigd. Experts denken daarom dat het aannemelijker is dat de beurswaakhond, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de aanvraag in de toekomst gaat goedkeuren.

Het amendement is op 11 oktober ingediend. Het omvat meer details over de ETF, inclusief de naam, de ticker en de vergoedingen die de custodial krijgt. Er zijn nu vijf pagina’s aan het document toegevoegd, mogelijkerwijs naar aanleiding van de opmerkingen van de SEC.

Erich Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, noemt de wijzigingen op de aanvraag een goed teken.

Lees ook
ARK en 21Shares breiden ETF-aanvraag uit, experts zijn hoopvol

 

Jim Cramer verwacht ‘gigantische daling’ voor bitcoin

Voormalige hedgefonds-manager en host van CBDC’s Mad Money, Jim Cramer, verwacht “gigantische dalingen” voor bitcoin. “Ik kan niet kiezen voor goud, omdat goud niet goed is; ik kan niet uitgaan met bitcoin, omdat ik daar niet in kan zitten als Mr. Bitcoin op het punt staat om gigantisch te dalen”, zo liet Cramer weten tijdens zijn televisieprogramma.

Het lijkt erop dat hij met “Mr. Bitcoin” verwijst naar het strafproces van Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO van het eens zo grote FTX.

Lees ook
Jim Cramer verwacht ‘gigantische daling’ voor bitcoin

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...