Pas op voor phishing gericht op Trezor-gebruikers

Het is weer zover: cybercriminelen zetten hun zinnen op jouw bitcoin met een nieuwe golf van phishing-pogingen. Deze keer hebben ze het gemunt op gebruikers van de populaire hardware wallet, Trezor. We ontleden een van deze pogingen die we zelf ontvingen op de redactie.

De frauduleuze e-mail die we hebben ontvangen, begint op een overtuigende manier. De afzender presenteert zich als het ‘Trezor Support Team’ en deelt nieuws over verbeteringen aan de Trezor-serverinfrastructuur. Ze noemen zelfs samenwerkingen om de geloofwaardigheid te vergroten.

Verderop in het bericht wordt het echter duidelijker dat dit een phishing-poging is. De afzender vraagt gebruikers hun wallet bij te werken naar een ‘nieuwe verbeterde server’ om ‘het verlies van fondsen te voorkomen’. Dit is het moment waarop alarmbellen zouden moeten afgaan.

Laten we dit duidelijk maken: Trezor vraagt zijn gebruikers nooit om hun wallets te updaten via een e-mailbericht. Elke communicatie die vraagt om uw wallet te updaten door op een link te klikken, is hoogstwaarschijnlijk een phishing-poging.

Het bericht eindigt met wat lijkt op een legitieme uitleg over de veiligheidsinfrastructuur van Trezor. Maar laat je niet misleiden. Dit is een veelvoorkomende tactiek van cybercriminelen om vertrouwen te winnen en je aan te moedigen de instructies in het bericht te volgen.

We willen je eraan herinneren dat het van cruciaal belang is om waakzaam te blijven bij het ontvangen van ongevraagde communicatie die om actie vraagt, vooral als het gaat om je geld. Blijf sceptisch, controleer de bron van de e-mail en klik nooit op links in berichten die je niet verwachtte.

Wees voorzichtig en blijf op de hoogte van de nieuwste tactieken die door cybercriminelen worden gebruikt. Vergeet niet, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!

Hieronder vind je de ontvangen email.

Pas op voor phishing gericht op Trezor-gebruikers
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaadtrezor

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...