ARK en 21Shares breiden ETF-aanvraag uit, experts zijn hoopvol

ARK Invest en 21Shares hebben hun aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) gewijzigd. Experts denken daarom dat het aannemelijker is dat de beurswaakhond, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de aanvraag in de toekomst gaat goedkeuren.

Bitcoin ETF aanvraag

Het amendement is op 11 oktober ingediend. Het omvat meer details over de ETF, inclusief de naam, de ticker en de vergoedingen die de custodial krijgt. Er zijn nu vijf pagina’s aan het document toegevoegd, mogelijkerwijs naar aanleiding van de opmerkingen van de SEC.

Erich Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, noemt de wijzigingen op de aanvraag een goed teken.

Volgens de indiening zal de ETF de naam "ARK 21Shares Bitcoin ETF" krijgen. Het zal worden verhandeld onder het symbool ARKB aan de NYSE Arca, de New York Stock Exchange.

De ETF zal een management fee van 0,95% per jaar in rekening brengen, lager dan de meeste andere bitcoin ETF-aanvragen. De ETF zal ook Coinbase Custody Trust Company als custodial gebruiken en de bitcoin van het fonds in cold storage bewaren.

James Seyffart voegt er aan toe dat de bitcoin in "individuele wallets" worden bewaard en niet zullen worden gemixt. Dit maakt ook hem positief over de vervolgstappen.

De ARK 21Shares Bitcoin ETF streeft ernaar blootstelling aan de prijs van bitcoin te bieden door de prijsontwikkeling van de S&P Bitcoin Index te volgen, die wordt berekend door CF Benchmarks. De index gebruikt prijzen van vijf bitcoin beurzen, namelijk Coinbase, Bitstamp, itBit, Kraken en Gemini.

De SEC heeft 8 december 2023 aangewezen als de datum waarop zij de ARK 21Shares Bitcoin ETF zal moeten goedkeuren of afkeuren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...