Goedemorgen Bitcoin: Ark Invest dumpt 1,1 miljoen Coinbase-aandelen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

IMF: Bitcoin daling heeft geen gevolgen voor financiële stabiliteit

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) denk niet dat de bearmarkt van bitcoin gevolgen heeft voor de financiële stabiliteit van de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een rapport genaamd World Economic Outlook Update: Gloomy and More Uncertain, erkent de organisatie de grote dalingen in de industrie. De prijs van bitcoin staat momenteel rond $21.000, zo’n 70% lager dan de recordprijs in 2021.

De titel laat er geen gras over groeien. Het IMF kijkt naar een wereldwijde recessie.

Ark Invest van Cathie Wood dumpt voor $75 miljoen aan Coinbase aandelen

De op twee na grootste aandeelhouder in het Amerikaanse Coinbase heeft besloten om 1,133 miljoen aandelen te verkopen. Het grote Ark Invest van Cathie Wood lijkt plotseling een stuk minder vertrouwen in Coinbase te hebben. Zo blijkt in ieder geval uit de dagelijkse handels-informatiebrief van Ark Invest.

Goedemorgen Bitcoin: Ark Invest dumpt 1,1 miljoen Coinbase-aandelen

De verkoop van Ark Invest is verspreid over drie fondsen van het bedrijf: Ark Innovation (ARKK), Next Generation Internet (ARKW) en Fintech Innovation (ARKF), waarvoor het in totaal meer dan 1,1 miljoen aandelen in Coinbase verkocht.

Amerikaanse centrale bank verhoogt basisrente opnieuw met 0,75%

Gisteren heeft de FOMC, de Federal Open Market Committee, de nieuwe basisrente bekendgemaakt. Het betreft een toename van 0,75%. Daarmee vervolgen ze het plan om inflatie tegen te gaan.

De Amerikaanse centrale bank verhoogt de Fed Funds Target Rate met 75 basispunten. Daarmee gaat het een strenger dollarbeleid voeren om de inflatie te beteugelen. In juni waren de prijzen 9,1 procent duurder dan een jaar ervoor. Het alweer de vijfde op een volgende rate hike sinds de coronacrisis.

Vorige maand verhoogde de Federal Reserve de rente ook al met 0,75%. Destijds was het de grootste stijging sinds 1994, waardoor de rentetarieven op 1,50-1,75% terecht kwam. Met de nieuwe stijging van vandaag ligt de upper bound op 2,50%. Dit is sinds 2018 niet meer gebeurd.