Goedemorgen Bitcoin: Balans Federal Reserve groeit $300 miljard

Goedemorgen Bitcoin: Balans Federal Reserve groeit $300 miljard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Populaire DonAlt verwacht koersexplosies bitcoin op basis van bankencrisis

De pseudonieme handelaar DonAlt, die in 2022 roem vergaarde door de bodem voor bitcoin bijna exact te voorspelling, is op dit moment enorm bullish over bitcoin. Aan zijn ruim 48.000 abonnees op YouTube vertelt de analist dat de problemen binnen de bankenwereld een hele positieve ontwikkeling voor bitcoin zijn. Met name het wegvallen van het vertrouwen in de traditionele financiële instellingen betekent volgens de analist dat investeerders op zoek zijn naar alternatieven.

Investeerders verwachten capitulatie van de Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde eergisteren de depositorente met 0,50 procent naar 3,00 procent, ondanks dat er in de Verenigde Staten en ook in de Eurozone al voorzichtige tekenen van een bankencrisis zijn.

Investeerders maken zich zo langzamerhand zorgen over de situatie die het Amerikaanse Silicon Valley bank al deed omvallen en ook het Zwitserse Credit Suisse in de problemen bracht. Voor de komende maanden verwachten investeerders mogelijk alweer renteverlagingen van de ECB, wat betekent dat er een spannende periode aankomt voor de financiële markten.

Voordat de ECB gisteren de renteverhogingen van 0,50 procent bekendmaakte, waren er grote twijfels op de markt. Veel investeerders hadden verwacht dat de belangrijkste bank van de Eurozone geschrokken zou zijn van de problemen in de Verenigde Staten en bij Credit Suisse en dat ze om die reden zouden kiezen voor een renteverhoging van 0,25 procent.

Balans van Federal Reserve wordt $300 miljard groter, bitcoin bereikt prijs van $27.000

De bitcoinprijs heeft een nieuw hoogtepunt in negen maanden bereikt voor dit jaar. De bitcoin koers begon het jaar onder een prijs van $17.000, maar tikte vandaag de grens van $27.000 aan.

De Amerikaanse centrale bank en andere instanties in het land zijn druk in de weer met een bankencrisis. Daar is geld voor nodig, en veel ook. Rondom de onrust van de Amerikaanse banken lijken beleggers weer meer te zien in bitcoin. De balans van de Federal Reserve groeide met $300 miljard.

Deze actie zorgde voor een boost voor de bitcoinmarkt. Net als in veel andere sectoren was het nieuwe harde beleid van centrale banken wereldwijd goed te merken. Inmiddels tikte de koers die al maanden te lijden had onder kwantitatieve verkrapping (QT). Dit is een beleid waarbij de centrale bank geld weghaalt uit de markt om inflatie tegen te gaan. Sommige analisten noemen dit het omgekeerde van kwantitatieve verruiming (QE), waarbij de centrale bank juist geld toevoegt aan de markt.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan