Goedemorgen Bitcoin: bankgigant U.S. Bank start custody diensten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse bank met $8.600 miljard aan activa start met Bitcoin custody

U.S. Bank gaat naar verwachting binnenkort haar custody-dienst lanceren die ze hebben ontwikkeld voor fondsbeheerder. Dat vertellen bronnen aan de CNBC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is de vijfde grootste retailbank van het land. Ze gaan investeringsmanagers helpen bij het bewaren van cryptovaluta. Concreet betekent het dat de bank de private keys van verschillende cryptocurrency’s in beheer zal hebben.

Hiervoor werken ze samen met sub-custodial NYDIG. Fondsmanagers kunnen voor Bitcoin en twee altcoins bij U.S. Bank terecht.

Brazilië maakt zich op voor wet die Bitcoin legaal maakt

Aureo Ribeiro, afgevaardigde in Brazilië, maakt bekend dat inwoners van het land binnenkort huizen, auto’s en bij McDonald’s met bitcoin moeten kunnen afrekenen.

Het Zuid-Amerikaanse land bereidt zich voor op een wetsvoorstel voor de regulering van cryptocurrency, zo schrijft de Braziliaanse nieuwswebsite Livecoins. Naar verwachting wordt het de komende dagen aan de plenaire vergadering van de Kamer van Afgevaardigden voorgelegd.

“We willen het kaf van het koren scheiden en regels opstellen zodat je weet waar je Bitcoin koopt en weet met wie je te maken hebt.”

Wetsvoorstel 2.303/15 gaat over de regulering van virtuele valuta en het werd vorige week al goedgekeurd toen het gepresenteerd werd. Het lijkt erop dat het land het voorbeeld van El Salvador wil volgen, getuige een uitspraak van Ribeiro over Bitcoin als betaalmiddel.

SEC onderzoekt stablecoinbedrijf

SEC doet onderzoek naar het Amerikaanse fintechbedrijf Circle. Samen met Coinbase is Circle de uitgever van stablecoin USDC, een cryptomunt gedekt door dollars.

Circle Financial claimt ‘volledig mee te werken’ met het onderzoek, maar weigert commentaar te geven aan Coindesk, die het nieuws breekt.

Al in juli 2021 heeft het bedrijf een dagvaarding ontvangen van de handhavingsafdeling van de toezichthouder op de Amerikaanse effectenmarkt SEC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!