Goedemorgen Bitcoin: ‘Bankman-Fried sluisde $300 miljoen weg’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Focus: Neppe bitcoin

Met Bitcoin Focus duiken we graag in specifieke onderwerpen rondom bitcoin. Denk aan je huis verwarmen met miners of een gesprek met Adam Back over privacy. Deze en vorige week is onze aandacht ook gegrepen door de avonturen van Sam Bankman-Fried en het FTX-imperium.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht het je zijn ontgaan: één van de meest prominente handelshuizen van de industrie implodeerde in rap tempo. Een opeenstapeling van slechte beslissingen, bijzonder frauduleus beleid, géén interne checks & balances én valsmunterij resulteerde in een hoop onrust op de markten.

Grayscale gaat géén bewijs leveren dat ze 643.572 bitcoin hebben

Grayscale gaat geen on-chain adressen delen om de proof-of-reserves aan te tonen. In de nasleep van het FTX-drama rijst de vraag op welke bedrijven wél en niet voldoende middelen in kas hebben.

Binance en enkele andere grote partijen hebben al hun reserves prijsgegeven aan de hand van on-chain data. Hoewel het niets zegt (omdat de liabilities-kant van de balans niet op een on-chain manier kan worden aangetoond) neemt de druk op alle bedrijven toe. Hebben ze wel genoeg klantengelden in kas?

‘SBF nam $300 miljoen op kort na investeringsronde’

Sam Bankman-Fried (SBF) heeft naar verluidt $300 miljoen opgenomen kort na een grote investeringsronde. De oprichter en voormalig directeur van FTX haalde $420,69 miljoen op in oktober van 2021.

FTX is inmiddels helemaal ingestort. Maar tot niet zo lang geleden was FTX een bedrijf dat werd ingeschat op een waarde van tientallen miljarden. Deze specifieke investeringsronde (een Series B-1) was de waarde $25 miljard. Aandeelhouders verloren honderden miljoenen nu duidelijk is dat het goed mis zit.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...