'SBF nam $300 miljoen op kort na investeringsronde'

'SBF nam $300 miljoen op kort na investeringsronde'

Sam Bankman-Fried (SBF) heeft naar verluidt $300 miljoen opgenomen kort na een grote investeringsronde. De oprichter en voormalig directeur van FTX haalde $420,69 miljoen op in oktober van 2021.

FTX is inmiddels helemaal ingestort. Maar tot niet zo lang geleden was FTX een bedrijf dat werd ingeschat op een waarde van tientallen miljarden. Deze specifieke investeringsronde (een Series B-1) was de waarde $25 miljard. Aandeelhouders verloren honderden miljoenen nu duidelijk is dat het goed mis zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht het je nog niet zijn opgevallen: in het bedrag van $420,69 miljoen zitten wat grappige getallen. Wonder boven wonder ging het ook nog eens om 69 investeerders.

SBF gaf ook nog andere redenen: het geld was bedoeld om het gesprek aan te gaan met regelgevers, ook moest het gebruiksgemak en de prestaties van het handelsplatform omhoog. De Wall Street Journal stelt nu dat dit geld voornamelijk bij SBF zelf terecht kwam.

SBF gebruikte het terugkopen van aandelen als uitleg voor het grote bedrag. Eerder in 2021 verkocht Binance hun aandelen in concurrent FTX. Het bleek achteraf de doodsteek voor de beurs. Vorige week opende Binance de aanval.

Dat is pech, geld weg

Binnen FTX was er niet of nauwelijks toezicht op de geldstromen. Bankman-Fried zou zonder veel problemen miljarden dollars heen en weer hebben geschoven. Waar het geld precies is gebleven, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het FTX-imperium uit meer dan 100 losse entiteiten bestond. SBF had aandelen in het grootste gedeelte van die bedrijven.

Denk aan de grotere namen, FTX.com, FTX US en Alameda Researsch. Daarnaast waren er tal van andere vestigingen op verschillende plaatsen in de wereld.

Lees meer over:
FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties