Goedemorgen Bitcoin: Biden komt ‘deze week’ met uitvoerend bevel voor cryptomarkt

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Twee Europarlementariërs willen ‘Travel Rule’ voor cryptobeurzen aanscherpen

Een nieuwe potentiële uitbreiding van de crypto-wetgeving lijkt de Europese regulering helemaal door elkaar te gooien. Er zijn namelijk voorstellen ingediend om de Travel Rule uit te breiden. Momenteel geldt deze nog voor betalingen boven de 1.000 euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 9 februari dienden twee grote facties van het Europees Parlement een draft in met het doel om de huidige regels rondom witwassen en terrorismefinanciering toe te passen op alle cryptotransacties.

Het idee werd geleid door de Belgische Europarlementariër Assita Kanko en het Spaanse parlementslid Ernest Urtasun. Ze willen de 1.000 euro-limiet verwijderen.

Biden komt ‘deze week’ met uitvoerend bevel voor cryptomarkt

De Amerikaanse president Joe Biden is klaar om het langverwachte uitvoerend bevel voor de regulering van de cryptomarkt te tekenen. Als de informatie van Bloomberg klopt, moet dat deze week nog gebeuren. Al waren er in de derde week van februari al vergelijkbare geluiden en kwam dat ook niet uit.

Bloomberg baseert hun verhaal ook op anonieme bronnen, waarvan het nooit helemaal duidelijk is of het om betrouwbare informatie gaat.

Volgens de anonieme bron van Bloomberg krijgen enkele federale agentschappen de opdracht om potentiële veranderingen in de wetgeving te onderzoeken en daarin ook de nationale veiligheid en economische impact van de assets in mee te wegen.

Details over cryptodonaties Oekraïne bekend: aankopen, géén conversie en multi-sig

Sommige wapenleveranciers van Oekraïne accepteren rechtstreeks cryptobetalingen.

Alex Bornyakov, de vice-minister van Digitale Transformatie, maakt ook bekend dat ze samenwerken met Kuna, een Oekraïense cryptobeurs. Zij hebben samen de donatie-adressen opgezet middels een 3-uit-5 multi-sig wallet.

De afgelopen weken kreeg Oekraïne meer dan $60 miljoen aan donaties binnen in bitcoin en andere cryptovaluta. Een deel van dit geld is alweer gebruikt, zo vertelt het ministerie van Digitale Transformatie. Er is onder andere brandstof, voedsel en en kogelvrije vesten aangeschaft met de gedoneerde gelden.