Goedemorgen Bitcoin: bijna $400.000 aan BTC gedoneerd aan Canadese truckers

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bijna 9 bitcoin gedoneerd aan crowdfunding voor protest in Canada

Bitcoiners hebben al meer dan 9 bitcoin gedoneerd aan de truckers in Canada. Het platform GoFundMe besloot de ondersteuning van de crowdfundingcampagne voor het protest te stoppen. Als reactie dook er een alternatief platform op: Tallycoin. Bitcoiners wereldwijd kunnen satoshi’s doneren om het protest te steunen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Venezolanen geraakt door nieuwe bitcoinbelasting van meer dan 20 procent

Venezuela is een land waar bitcoin vanwege de hyperinflatie van de lokale munt meer dan gemiddeld resoneert met de lokale bevolking. Nu heeft de overheid van het land een nieuwe belastingwet geaccepteerd die volgens lokale kranten een belasting van tot wel 20 procent op transacties kan betekenen.

Afgelopen donderdag vond in het parlement de tweede discussie en goedkeuring plaats over en van het wetsvoorstel. Lokale bedrijven en individuen betalen als alles erdoor komt straks 20 procent belasting over transacties met bitcoin of andere vreemde valuta zoals de Amerikaanse dollar.

Tesla rapporteert $1,99 miljard aan Bitcoin in jaarcijfers

Tesla heeft in een jaarrapport bekend gemaakt dat ze $1,99 miljard aan bitcoin hebben. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Om precies te zijn gaat het om de reële marktwaarde van het bitcoinbezit van autofabrikant op 31 december 2021.