Goedemorgen Bitcoin: Binance blundert op Twitter

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote Duitse bank vraagt licentie aan voor bitcoinhandel

De grote Duitse bank Commerzbank wil een licentie voor de handel in bitcoin (BTC). Een woordvoerder van de bank laat in een Duitse krant weten dat een van de grootse banken van Duitsland de stap wil zetten richting bitcoin en crypto. Dat maakt Commerzbank de eerste in haar soort die deze stap zet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Commerzbank wacht nog op goedkeuring van de toezichthouder (BaFin) om te starten. Met deze licentie mag de organisatie onder andere bitcoin kopen, verkopen en opslaan voor haar klanten.

Binance blundert met logo op geboortedag Adolf Hitler

Binance blundert met een nieuw logo op de van geboortedag Adolf Hitler. Binance kwam op 20 april met een nieuwe emoticon op Twitter die veel weg had van een hakenkruis. De beslissing werd snel teruggedraaid na veel kritiek.

De swastika is in het Westen vooral het symbool van de nazi’s. De swastika werd echter ver voor Hitler al gebruikt. Voor hindoes is het bijvoorbeeld een symbool van geluk.

Oordeel zelf:

Goedemorgen Bitcoin: Binance blundert op Twitter
De emoticon van Binance op Twitter leek erg veel op een hakenkruis. Inmiddels is er een nieuw logo toegevoegd

Aandeel in fonds met 643.000 bitcoin veert op na grote daling

De storm rondom de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) lijkt langzaam op te klaren vanwege de relatief gunstige omstandigheden in aanloop naar de deadline voor de Securities and Exchange Commission (SEC) om de spot bitcoin aanvraag van Grayscale goed te keuren.

In januari van dit jaar tikte de korting van GBTC (waarde aandelen versus marktwaarde bitcoin) de dertig procent aan. Inmiddels is het fonds aan een omdraaiing begonnen en staat de korting op 21,4 procent. Het kleinste percentage voor 2022.