Goedemorgen Bitcoin: Binance onder de loep in de Filipijnen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Toezichthouder in Filipijnen onderzoekt illegale activiteiten van Binance

Binance ligt onder vuur in de Filipijnen. Een lokale denktank pleit voor een verbod. Ook zou het bedrijf zonder de juiste papieren actief zijn in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC Pihlippines, te vergelijken met de AFM (Autoriteit Financiële Markten) in Nederland, doet nu onderzoek. De aanklacht van Infrawatch PH vind je hier.

Binance is sinds de start in 2017 in korte tijd de grootste cryptobeurs ter wereld geworden. Ze bieden niet alleen bitcoin aan. Zo'n beetje elke dienst of token die je kunt bedenken kun je vinden bij de cryptoboer. Dat gaat gepaard met tegenstand vanuit toezichthouders.

Onderzoek gestart naar hoge bitcoin koers in Zuid-Korea

De bitcoin prijs in Zuid-Korea ligt onder de loep. De prijs ligt in Zuid-Korea vaak hoger dan in de rest van de wereld. Naar verluidt is er tot wel $1,5 miljard mee is gemoeid.

Het is een nieuwe stap in een langdurig onderzoek naar de beroemde 'bitcoin premium' in het land. Handige jongens zouden via 'illegale buitenlandse betalingen' mooie winsten hebben behaald.

De financiële toezichthouder in het land, de Financial Supervisory Service (FSS), heeft gisteren de uitgangspunt voor het onderzoek gedeeld. Dat melden lokale media.

Plebs slaan handen ineen kopen massaal bitcoin op met de stackchain

Ken je de lightning torch nog? Dit fenomeen uit 2020 is terug, maar op een net iets andere manier: de stackchain.

Het idee is hetzelfde, maar in plaats dat men betalingen doet (die elke keer $1 duurder worden), gaat het nu om stacken. Een nieuwe vorm van community-DCA, of zoiets.

Het begon allemaal met een aankoop van $5 aan bitcoin door AriZonanHODL. Deze aankoop werd opgevolgd door een andere bitcoiner die $6 aan bitcoin kocht. Enzovoorts, enzovoorts.

Momenteel zijn er al ruim 500 incrementele aankopen gedaan waardoor er in totaal voor $150.000 aan bitcoin uit de markt is gekocht. Bitcoiner Masun deelt de statistiek op Twitter.